Szándékosan ütötte el a rendőrt egy görög az M5-ös autópályán

2014.02.03. 16:38 Módosítva: 2014.02.03. 21:51

Elsodort egy intézkedő rendőrt egy görög autós az M5-ös autópályán Röszke közelében hétfő délután, a sztráda Budapest felé vezető oldalát lezárták – közölte az MTI. Senki nem szenvedett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket.

A Délmagyar.hu cikke szerint a görög sofőr szándékosan ütötte el a rendőrt Hyundai Atos típusú kocsijával. Egy görög férfi lépett be Magyarország területére a röszkei autópálya-határátkelőhelyen, aki ezután az autópályán Budapest felé folytatta útját. Néhány kilométerre a határtól egy rendőr akarta igazoltatni: a sofőr lassított, majd hirtelen a gázpedálra lépett, és elsodorta az intézkedő rendőrt – tájékoztatta a lapot Szanka Ferenc, szegedi ügyészségi szóvivő.

A rendőr a Délmagyar szerint rövid időre a görög férfi aranyszínű autó motorháztetejére került, az autó így tett meg vele néhány métert, mielőtt a rendőr leesett róla. Az egyenruhás nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Ekkor a sztrádán autósüldözés vette kezdetét, ami két kilométeren át tartott és ütközéssel végződött – a görög autóját a szalagkorlát tartóztatta fel.

A Hyundainak csak az eleje tört össze, a gázoló sem szenvedett súlyos sérüléseket. 

A nyomok rögzítése késő estig két helyszínen zajlott: ahol a görög elsodorta a rendőrt, és ahol a Hyundai nekiütközött a szalagkorlátnak. A helyszínelés alatt a Budapest felé haladó forgalmat a rendőrök a régi 5-ös útra terelték, de 21 óra 20 perckor újraindult a forgalom a pályán.

A rendőrök a görög sofőrt előállították, őrizetbe vették, és hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés gyanúja miatt feljelentést tettek ellene.