Fónagy: Atomenergia nélkül Schiffer nem tudná lehúzni a vécét

2014.02.03. 18:09 Módosítva: 2014.02.03. 18:33

Igen komoly verseny alakult ki hétfőn a parlamentben Kovács Pál energetikai államtitkár és Fónagy János NFM parlamenti államtitkár között, hogy melyikük képes abszurdabb érveléssel megvédeni a paksi orosz bővítést. Elsőként Kovács Pál délelőtt a parlament Fenntartható fejlődés bizottságában arról beszélt, nem érti az atomenergia-ellenességet, hiszen a napelemek is a Napban zajló nukleáris folyamatok energiáját hasznosítják.

1601260 512306448882302 1496308097 n
Fotó: Szél Bernadett

Sokáig úgy tűnt, ennek a kijelentésnek biztosan nem lesz kihívója, délután fél háromkor azonban színre lépett Fónagy János, aki az LMP-s Szél Bernadett „Kérem, okozzanak csalódást!″ című bővítés- és atomenergia-ellenes felszólalására reagálva egy furcsa összefüggést vázolt fel a civilizációs máz, Schiffer András vécézése és az atomenergia között: 

Képzelje el, hogy itt a villanyok elalszanak, és mi itt sötétben vagyunk! Kérem, képzelje el, hogy Magyarországon, ahol az egész ország, az egész civilizációs létünk elektromos áramra van beállítva, ott nem fúj a szél. És nincs áram. Nincs energia. És, és nem tudja kedves Schiffer képviselő úr lehúzni a mosdóban a vécét, és az a nagyon vékony civilizációs máz az harminc perc alatt leomlik a társadalomról.

Én nem teljesen értem, az egyik hogy következik a másikból, be kell vallanom. De Fónagy olyan határozottsággal állította ezt, hogy a mai naptól fogva rettegek, mi lesz, ha egyszer Schiffer András tényleg nem tudja lehúzni a vécét, és a parlament elkezd egy fiúkollégiumra hasonlítani.

Ön érti?