Fürdőztek a Röszkénél ragadt kamionosok

2014.02.03. 22:29 Módosítva: 2014.02.03. 22:40

Tíz sofőrt szállítottak hétfő éjszaka Röszkéről a Napfényfürdő Aquapolisba, hogy vehessenek egy meleg zuhanyt - számolt be a Szegedma.hu. A kamionosok négy napja vesztegelnek az átkelőnél, eddig nem volt lehetőségük tisztálkodni. Az újság képriporot is közölt az örömteli eseményről.

Negyedik napja tart a kamionstop a röszkei határnál: a szerb rendőrök múlt hét pénteken zárták le az átkelőt a túloldalon tomboló ítéletidő miatt. A Vajdaságban helyenként négyméteres hóbuckák alakultak ki, amiket a nem ritkán hatvan kilométer/órásra erősödött Kossava szél igazgatott. Három nap alatt tíz kilométeres sor torlódott fel a határnál, akik napok óta egy centit sem tudtak mozdulni. Ötszáz határon ragadt jármű töltötte a vasárnap éjszakát Csongrád megyében, a határ innenső oldalán.

Meleg teát, ivóvizet és élelmiszert osztogattak ugyan a járművükben rekedt sofőröknek, de tisztálkodási lehetőségük még nem volt - írja a Szegedma. A katasztrófavédelem munkatársai ezért a Tisza Volán segítségével autóbusszal szállították el a bajba került kamionosokat, akik a Napfényfürdő Aquapolisban zuhanyozhattak meg.

Sietve

Miután kihirdették a zuhanyzási lehetőséget a határnál rekedt sofőrök között, még hatvanketten jelentkeztek, az autóbusz azonban már csak tíz fővel futott be Szegedre. Sokan azért nem mertek elindulni, mert kaptak egy fülest, hogy hamarosan elindulhat a forgalom. Erre azonban hivatalos információ még nincs.

A tucatnyi sofőr sietve végezte el dolgát, egyesek mosolyogtak és integettek a kameráknak, míg mások inkább jól láthatóan nemtetszésüket fejezték ki a felhajtás miatt. Alsónadrágra vetkőzött, tusoló kamionsofőrök ekkora médiafigyelmet mindenesetre tényleg elég ritkán kaphatnak - véli a szegedi újság.