600 milliót nyert a lottón a hajléktalan

2014.02.04. 20:26 Módosítva: 2014.02.04. 22:11

Tavaly szeptemberben a munkanélküli, hajléktalan Andraschek László összekuporgatta maradék apróját, és vett egy skandinávlottó-szelvényt, amivel 600 millió forintot nyert - számolt be a Blikk az RTL Klub Híradója alapján. 

László megtett hét számot, egy nappal később pedig a győri vasúti pályaudvaron várakozott, amikor a lottózó falán megpillantotta a számait: 3, 7, 8, 16, 17, 21, 24. Először térdre rogyott, aztán magában kezdett beszélni - számolt be a lap. "Remegett kezem-lábam, az emberek körülöttem meg azt kérdezték, mi a bajom?" – mesélte a híradóban az ötvenöt éves férfi.

Laci és az édes élet

600 millió forintot nyert, élete egy csapásra megváltozott. Először egy lakást béreltek feleségével a pénzből, aztán meg is vették. Ezután minden gyermekének vett egy ingatlant, majd vásárolt egy családi házat is, ahol most élnek.

"Autót venni kerékpárral mentem. Amikor kérdezte a kereskedő, hogy mégis milyen drága autót keresek, három ujjamat mutattam neki. Azt mondja, ott van 270 ezerért egy Zsiguli. Mondom, valamit félreértettünk, mert én hárommillióra gondoltam" – mesélte.

Nem kapatta el magát, és próbál normális életet élni. Kanadában élő nővérét akarja meglátogatni, de még sosem repült. Vágya egy hajóút is, mert még azon sem utazott. Egy alapítványt is szeretne létrehozni, ami majd segít a nehéz sorsú embereken.

Öt testvére között is osztott szét pénzt. Fényűzésre nem áldoz, de olyan életet él, amilyet mindig is elképzelt magának. Életvitelét látva senki sem mondaná meg, hogy ő egy igazi lottómilliomos. Hobbija a tévénézés, vett magának egy nagy képernyős tévét, és azon szereti nézni a focit.

Nem akarja körbeutazni a világot, Brazíliába például nem is menne el, mert szerinte vannak Európában is szép helyek. Az álma egy olasz körút, Nápoly, Firenze, Róma.

A likócsi hajléktalanszálló egykori lakójának csodás nyereményről először a Kisalföld számolt be hétfői számában. Megírták, hogy László nagyobb összeget ajánlott fel a Segítőház alapítványnak. "Csak akkor lottóztam, ha volt pénzem" - mesélte a Kisalföldnek.