no

Lázár tovább harcol a kommentelővel

2014.02.04. 18:48 Módosítva: 2014.02.04. 18:50

Még mindig folyik az eljárás annak a kommentelőnek az ügyében, akit Lázár János tavaly áprilisban jelentett fel, mivel az államtitkár szerint az egyik hozzászólással megsértette a becsületét. Eddig a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség vizsgálta az ügyet, de ettől januárban elállt, és magánvádas eljárás keretében a a Szegedi Járásbírósághoz továbbította az ügyet, így most már Lázár Jánoson múlik, hogyan fog folytatódni az ügy. 

Az ügy 2012 októberében kezdődött, amikor a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, Lázár Jánost szállító mikrobusz balesetet szenvedett, amiben egy gyermekes fiatal nő meghalt. A balesetről tudósított a Délmagyar.hu, ahol a cikket kommentelni is lehetett. A hozzászólások között volt egy komment, ami Lázárnak nem tetszett, és „emberi méltóságának megvédése érdekében” polgári pert indított a hírportál ellen, és feljelentést tett az ügyészségen.

Félmilliós komment

„Lázárt sem érdekli senki és semmi, engem sem érdekel Lázár. Nemhiába használt lézerblokkolót, és nyomták a közpénzt abba, hogy minél biztonságosabb autó védje a seggét, mert tudta, hogy állat módjára közlekedik. És igenis sajnálom, hogy nem ő maradt ott."

A kommentelő mikroblogján írta le röviden a történetet: „Apám panasszal élt a gyanúsítás ellen, ezt elutasították azzal a zseniálisan szakszerű indoklással, hogy az ügyészség „az IP címek alapján megállapította, hogy milyen e-mail címről érkezett a becsületet sértő hozzászólás. Erre figyelemmel megalapozott gyanú volt arra, hogy az e-mail címet használó személy lehetett a bejegyzés írója, ezért csakis gyanúsítotti kihallgatása történhetett meg”.

Lázár a Délmagyar.hu-tól egy millió forintot követelt a kommentért, ám az végig tagadta, hogy a per mellett feljelentést is tett volna, de aztán kiderült, hogy mégis az ő feljelentése alapján indult el később a nyomozás.

A Délmagyar.hu elleni perben még nem született ítélet: Lázár és a portál peren kívüli egyezséget kötött, a lap félmillió forintot fizetett az államtitkárnak. Lázár ezt a pénzt a balesetben elhunyt nő családjának ajánlotta fel, a per célja az volt, hogy kiderüljön, hogy „egy közéleti szereplőnek joga van-e az emberi méltósághoz”, mivel „a politikus is ember”.