Beteríti az országot az ónos eső

2014.02.05. 19:44

Győr-Moson-Sopron megye kivételével az egész országra citromsárga, elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Késő este a középső és az északkeleti országrészben várható gyenge ónos eső, éjszaka pedig már a Dél-Dunántúlon és az Alföld középső területein is számítani kell rá. Északkeleten fagyott eső, esetleg havazás is előfordulhat.

Csütörtökön napközben viszont inkább gyenge eső várható, északon, északkeleten havas eső, gyenge havazás is előfordulhat, írja az Időkép. Délután nyugaton, északnyugaton felszakadozhat kissé a felhőzet. Reggel +1 és -5, délután +1 és +7 fok várható.

Pénteken reggel köd képződhet, majd a déli területeken néhány órára a nap is kisüthet. Többfelé megerősödik, nyugaton viharossá fokozódhat a délies szél, délnyugaton pedig akár 10 fok is lehet. Szombaton sok lesz felettünk a felhő, többfelé várható eső, nagyobb mennyiség a Dunántúlon. 8-9 fok is lehet. Vasárnap egy hidegfront miatt sokfelé lehet eső, zápor, de marad az enyhe idő.