Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
3 °C
8 °C

Előzetesbe került a rendőrt elsodró görög

2014.02.06. 13:53

Nem jogerősen előzetes letartóztatásba helyezte a Szegedi Járásbíróság azt a görög sofőrt, aki hétfő délután szándékosan elsodort egy rendőrt az M5-ösön. Az MTI tudósítása szerint a férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt indult eljárás.

Az előzetes letartóztatás elrendelése után a görög férfi védelmét ellátó ügyvédi iroda képviselője, Kovács Kamilla azt mondta: védence tagadja a bűncselekmény elkövetését. A görög férfi szerint a bűncselekmény nem történt meg, és az egész szituáció nem úgy zajlott le, ahogy a gyanúsításban szerepel. A védő a döntés után fellebbezést nyújtott be, így az nem jogerős, de a férfit addig is fogva tartják.

fogva tartása addig is fennáll. Az ügyészség szökés és elrejtőzés veszélye miatt kérte a kényszerintézkedés elrendelését a görög állampolgár ellen - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

Az autós hétfőn este a röszkei határátkelő felől Budapest irányába tartott az M5-ös autópályán, amikor a rendőrök megállították. A leállósávban megálló sofőr felhúzta a kocsi ablakát, és lezárta az ajtókat. A járőr segítséget kért, és a határrendészekkel közösen próbáltak intézkedni.

A görög férfi beindította az autót, elindult a leállósávból a belső sáv felé, és eközben az autója bal oldalánál álló határrendészt járművével fellökte. A járőrt, aki megpróbálta megakadályozni, hogy elhajtson, néhány méteren keresztül magával vonszolta. Végül a rendőr a belső szalagkorlát alá esett. A rendőrök a menekülő sofőrt két kilométeres üldözés után akkor tudták megállítani, amikor  először egy rendőrautónak, majd a belső szalagkorlátnak ütközött. Az intézkedő járőr és a gyanúsított is megsérült.