Bernát, Felícia
EUR 384,23 Ft
USD 364,08 Ft
7 °C
31 °C

Így nézett ki a parlament idei első balhéja

2014.02.06. 16:23

Túl vagyunk az idei parlamenti szezon első balhéján, amire a paksi atomerőmű bővítéséről szóló orosz–magyar megállapodás kihirdetéséről szóló törvény egy héttel előrehozott, név szerinti szavazása kínált alkalmat.

Leöntötték, legalacsinozták, elkobozták a bömbit

A szavazás megkezdésénél több képviselő tiltakozó akcióba kezdett. Az első sziréna Szél Bernadettnél volt, de ezt a fideszes Vitányi István galacsinnal próbálta hatástalanítani, plusz valaki vízzel is leöntötte. Előkerült a tartalék, majd Ertsey Katalin is beszállt a szirénázásba. Schiffer transzparenssel tiltakozott.

Az ülést levezető Jakab István kezdeményezésére mindhármukat és Lengyel Szilviát is kizárták az ülésnap további részéről, 212 igennel, ennek ellenére a szünetben is tovább szirénáztak, amíg a bömbiket el nem vette tőlük két teremszolga. A szavazáson részt vehettek.

Kövér László házelnök a képviselői tiszteletdíjuk egyharmadának megvonását javasolta, és az ATV-nek nyilatkozva „idiótának” nevezte a tiltakozó képviselőket.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás