Sötét lesz nappal is a hétvégén

2014.02.06. 16:32

Borús, esős időjárás várható a hétvégén, a szél többfelé megerősödhet. A levegő ugyanakkor kissé melegszik, a maximumok többfelé 10 Celsius-fok körül alakulnak, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

Pénteken a köd feloszlása után változóan felhős lesz az ég, de északon, északkeleten és a Dél-Dunántúlon erősen felhős, párás marad az idő, s ott továbbra is lehet szitálás. Hajnaltól a Dunántúlon többfelé megerősödik, északnyugaton helyenként viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb plusz 4 és plusz 10 fok között lesz.

Szombaton jobbára borult lesz az ég, inkább csak a Dunántúlon szakadozhat fel délután a felhőzet. Több helyen várható eső, a Dunántúlon néhol jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Egyre nagyobb területen megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 5-10 fokig melegedhet a levegő.

Vasárnap borult lesz az ég, sokfelé várható eső. Kezdetben erős lesz a szél, de napközben mérséklődik a légmozgás. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan plusz 5 és plusz 11 fok között alakulnak.