Vizsgálják az árokba csúszó tábornok villogtatását is

2014.02.07. 12:43

Szolgálati autó volt az a kocsi, amellyel Nagy Péter rendőr tábornok árokba csúszott a múlt pénteken, amikor felhajtott az M0-s autóútról a 2-es főútra, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata.

A gyanúsítás szerint ittasan vezető Nagy Péter jelenleg nem aktív rendőr, az ORFK rendelkezési állományában van. Ez nem jelenti azt, hogy nem dolgozik: rendelkezési államányba tartozik az is, aki szolgálatát más szervnél teljesíti. Nagy 2011 áprilisa óta a Gazdasági Versenyhivatalnál van, most a felderítő iroda vezetőjeként dolgozik.

Az ORFK kérdésünkre azt is megírta, hogy Nagy a rendőrségi járművek használatáról és üzemeltetéséről szóló 23/2011. (XI. 25.) ORFK utasítás alapján jogosult szolgálati jármű használatára. Ez többek között azt mondja ki, hogy a tábornoki rendfokozattal rendelkező vezetők kaphatnak engedélyt szolgálati gépjárművek tartós magáncélú használatára.

A Blikk azt is megírta, hogy miután a tábornok az árokban landolt, kék villogót tett az autója tetejére, hogy észrevegyék. Az ORFK azt javasolta, a kék villogó használatának jogosságára vonatkozó kérdéseinkkel forduljunk a Pestvidéki Nyomozó Ügyészséghez.

Az ügyészség szóvivője, Gyugyi Csilla azt válaszolta: a kérdéseinke adandó válaszok jelenleg a nyomozó ügyészség előtt is nyitottak. "Az elkövető státuszának, a gépkocsihasználat jogcímének, a megkülönböztető jelzés használatának vizsgálata és pontosítása  jelenleg a nyomozás feladata" - írta.  A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt folytat nyomozást a rendőr dandártábornokkal szemben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport