György
16 °C
24 °C

Autóért vették, kábították, éheztették, prostitúcióra kényszerítették

2014.02.08. 13:59

Embertelen körülmények között fogva tartott és prostitúcióra kényszerített 17 éves lányt szabadítottak ki a rendőrök egy kiskunlacházi lakásból, a rendőrség öt ember ellen indított eljárást – írja a police.hu.

A közlemény szerint a lányt már 2011-ben, 15 éves korában rendszeresen prostitúcióra kényszerítette az egyik gyanúsított, egy L. Ádám nevű férfi. Ő aztán tavaly szeptemberben valamennyi pénzért és egy személyautóért eladta a lányt egy H. Dávid nevű férfinak, aki egy elsötétített szobába zárta Kiskunlacházán.

Ezután H., továbbá a lakás tulajdonosa és még két bűntársuk a gyanú szerint

rendszeresen kábító hatású anyagot juttatott a sértett szervezetébe, valamint több alkalommal tettleg bántalmazták, nem biztosítottak számára elegendő ételt és megfelelő higiéniás körülményeket sem. A nőt egy alkalommal prostitúcióra kényszerítették.

Mivel a rendőrség információi szerint több gyanúsítottnak fegyvere volt, a TEK segítségét kérték. Négy gyanúsítottat február 4-én a Terrorelhárítási Központ Kiskunlacházán fogott el, ötödik társukat a rendőrök annak lakásából állították elő. Mind az öten előzetesbe kerültek, kitartottsággal, emberkereskedelemmel, személyi szabadság megsértésével, súlyos testi sértéssel és kerítéssel vádolják őket.