300 forintért rabolt ki egy nyolcéves lányt

2014.02.09. 14:31

Mád erős rendőrségi hírrel készül a 2014 legkeményebb bűncselekménye versenyre: ez az a borsodi település, ahol 300 forintot rabolt egy nyolcéves kislánytól egy 22 éves nő szombaton.

Gaskó Bertalan, a megyei rendőrségi szóvivő az Indexnek elmondta: a kislány a bolt felé sétált az utcán, amikor odalépett hozzá a nő és azt mondta neki, hogy adja oda a pénzét. A kislány nem állt kötélnek, mert a pénzből be kellett vásárolnia, a kezét ökölbe szorította, hogy a nő ne tudja elvenni tőle.

A 22 éves nő szétfeszítette a nyolcéves kislány ujjait és kivette a háromszáz forintot. A bejelentés után a nőt saját lakásán letartóztatták, és gyorsított eljárásban, három napon belül bíróság elé állítják.

A nő tehát most őrizetben várja, hogy napokon belül megszülessen az ítélet, ami rablás esetén akár 2-8 év közötti börtön is lehet. Gyorsított eljárásra egyébként éppen a maximum nyolc évvel büntetendő bűncselekmények esetén van lehetőség, amikor az ügy viszonylag egyszerű és minden bizonyíték rendelkezésre áll.