Simon: Nem tudtam hová beírni a 240 milliót

2014.02.10. 11:59 Módosítva: 2014.02.10. 12:50

Hétfő reggel ülésezett az Országgyűlés mentelmi bizottsága Simon Gábor ügyében. A bizottságot vezető Rubovszky György, KDNP-s képviselő elmondta, hogy

  • az MSZP-s képviselő ellen egy vagyonnyilatkozati és egy, a képviselő mentelmi jogával összefüggő eljárás van folyamatban.
  • a bizottság ma dönt arról, kiadja-e Simon mentelmi jogát, miután a múlt héten a Legfőbb Ügyészség adócsalás és okirat-hamisítás gyanúja miatt eljárást indított.
  • Simon Gábor nem jelent meg a bizottság előtt.

Simon Gábor ugyanakkor egy új vagyonnyilatkozatot nyújtott be a bizottságnak, valamint egy levélben magyarázkodott, de Rubovszky szerint Simon nem adott választ a kifogásolt kérdésekre, a bécsi számlán lévő összeg nem szerepel az új nyilatkozatban sem.

Rubovszky György arról is beszélt, az MSZP-s képviselő azzal indokolta, hogy nem adott részletes magyarázatot és az új vagyonnyilatkozatban sem tüntette fel a bécsi számláján lévő százmilliókat, hogy

a nyilatkozatban nincs olyan rovat.

A magyarázat elég érdekes, ugyanis a képviselői vagyonnyilatkozatban egy egész oldal van szánva a megtakarítások feltüntetésére. Rubovszky arról is beszélt, Simon új bevallásában a megtakarítások a húszmillió forintot sem érik el.

>>>> Segítünk Simon Gábornak, hogy hová írja be a 240 milliót!

A Simon ellen kezdeményezett vagyonvizsgálati eljárás egyébként hamarosan véget is fog érni, mert várhatóan megérkezik az Országgyűlés elnökéhez a politikus lemondó levele. 

Az MSZP elnökhelyettese múlt csütörtökön jelentette be, hogy lemond minden párttisztségéről, kilép az MSZP-ből, visszalép a képviselő-jelöltségtől, és visszaadja parlamenti mandátumát is. Minderre azért kerül sor, mert a Magyar Nemzet múlt hét kedden megírta róla, 240 milliós eltitkolt bankszámlája van Ausztriában. A pénz eredetéről Simon Gábor azóta sem mondott semmi érdemlegeset a nyilvánosság előtt.

>>>> A Simon-botrány tíz legfontosabb kérdéséről szóló cikkünk errefelé található.