Simon Gábort elnyelte a föld

2014.02.11. 15:53
Ha otthon is van, remeteéletet él az MSZP bukott elnökhelyettese, akit az összes ismert lakásánál felkerestünk, sőt egy harmadikban is jártunk – hiába.

Kora reggel ahhoz a budai, Ágnes úti társasházhoz mentünk, ahol a legfrissebb hírek szerint nemcsak Simon Gábor vett magának lakást 2012-ben, de új felesége is, ráadásul ugyanakkor. A két lakás összértéke legalább százmillió forint lehet. De úgy tűnik, inkább a XVIII. kerületi házát szereti Simon, a budai ház utcájában lakók egyike az Indexnek azt mondta, hétköznap sosem látja a politikust, néha viszont hétvégén igen.

A társasház kapujánál két postaláda is Simonhoz és a feleségéhez tartozott, de mindegyik tele volt levelekkel, szórólapokkal, ami arra utal, hogy régen jártak ott. Szomszédai nem tudták megmondani, mikor látták Simont utoljára, de azt sem tudták, egyáltalán otthon van-e. A csengetésünkre mindenesetre nem reagált.

Simonnak van egy háza a XVIII. kerületben is. Ottjártunkkor a ház előtt egy Skoda Superb állt, úgy tudjuk, ez az MSZP szolgálati autója. A postaládája üres volt, ami arra utalt, hogy nemrég üríthették, de a házban semmilyen mozgás nem volt, a csengetésre sem nyitott senki ajtót. A szomszédok azt mondták, régóta nem látták Simont, igaz, korábban se gyakran tűnt fel. 

Elmentünk még egy másik címre is a kerületben, ahol a feleségének van a lakása, de ott sem találtuk az MSZP egykori elnökhelyettesét. A csengőn a feleség neve van kiírva, de amikor csengettünk, senki nem nyitott ajtót. Később egy szomszéd elmondta, hogy Simon felesége már legalább két éve nem lakik ott, nem is látta arrafelé a politikust. 

Simon nem csak a sajtó elől tűnt el. Hétfőn ült össze a parlament mentelmi jogi bizottsága, ahol meghallgatták volna a képviselőt, Simon azonban nem ment el, mindössze egy levelet küldött a bizottság elnökének, de abban sem adott magyarázatot arra, honnan van negyedmilliárd forintnyi devizája egy osztrák bankszámlán. 

Az MSZP elnökhelyettese múlt csütörtökön jelentette be, hogy lemond minden párttisztségéről, kilép az MSZP-ből, visszalép a képviselő-jelöltségtől, és visszaadja parlamenti mandátumát is.