Simon két budai lakást vehetett egyszerre

2014.02.11. 11:24
Szinte napra pontosan ugyanakkor vásárolt két szomszédos társasházi lakást Simon Gábor és barátnője. Az eltitkolt ausztriai számlája miatt lemondásra kényszerült MSZP-elnökhelyettes 2012 őszén több mint 100 milliót költhetett a Buda drága részén található ingatlanokra.

Az Index hétfőn számolt be arról, hogy Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettese mandátumáról való lemondása után új vagyonbevallást adott le az Országgyűlésnek. A módosított változatban megtakarításai és tartozásai szinte minden egyes tételét megváltoztatta az alig egy héttel korábban készült bevalláshoz képest, és összességében 1,7 millió forinttal rontotta vagyoni helyzetét.

Az osztrák bankban tartott 700 ezer euróról most sem talált helyet a bevallási íven, de érdekes módon változtatott a 2012 októbere óta tulajdonában lévő XII. kerületi sorházi lakás bevallott méretén. A lakás területnagysága januárban még 120 négyzetméter volt, a februári záró leltárban viszont már 128 négyzetméteresre nőtt, holott az Index birtokába került tulajdoni lap szerint az ingatlan hivatalosan 110 négyzetméter.

Simon Gábor egyik budai lakása
Simon Gábor egyik budai lakása
Fotó: Index

Simon a vagyonnyilatkozatokban következetesen kerülte, hogy válaszoljon az általa tulajdonolt ingatlanokkal kapcsolatban a szerzés jogcímére vonatkozó kérdésekre. A tulajdoni lap alapján azonban egyértelmű, hogy az Ágnes úton található társasházi lakás nem örökléssel vagy ajándékozással, hanem adásvétellel került a birtokába.

Adásvétellel cserélt gazdát a szomszéd lakás is, amely jelenleg HTM nevén van.

Először a Magyar Nemzet írt arról, hogy a szomszéd lakás is Simonhoz köthető, bár arról eddig sehol nem tett említést. HTM ugyanis Simon válása után barátnője, majd felesége lett.

Az Index által kikért tulajdoni lap szerint HTM ingatlanát Simonéval gyakorlatilag egy időben vásárolták.

A 110 és a 99 négyzetméteres lakás összértéke szakértők szerint meghaladhatja a 100 millió forintot is.