Az OTP visszautasítja Matyi állításait

2014.02.12. 19:03

Az OTP Bank határozottan visszautasítja Matyi Dezsőnek, a PMFC Sport Kft. tulajdonosának teljességgel valótlan állításait, és vizsgálja a lehetséges jogi lépéseket jó hírnevének megvédése érdekében - közölte a bank az MTI-vel szerdán.

De mit mondott Matyi?

tavaly Magyarország legnagyobb bankja, az OTP Bank egész pályás letámadást indított" az ő érdekeltségébe tartozó Alexandra cégcsoport ellen, mivel szerinte Csányi Sándor meg akarta szerezni az ő üzleti érdekeltségeit. 

És mivel fokozta?

Közbeszéd tárgya, hogy a bankvezér gazdasági erejét használta fel arra, hogy munkatársaim és saját munkám eredményeit elragadja, ennek érdekében a gazdasági érdekérvényesítés rendkívül széles eszköztárát használta fel. Ugyanúgy köztudomású, hogy Csányi Sándor megakadályozta a pécsi futballklub több százmillió forintos támogatásának folyósítását és a Széchenyi Bankkal kötött érvényes hitelszerződések teljesítését.

És mit mondott erre az OTP még?

Semmit.

Mert:

Az OTP Bank kész részletesen tájékoztatni a közvéleményt az Alexandra cégcsoporthoz fűződő pénzügyi kapcsolatáról, és ezzel tisztázni a súlyos vádakat. Ehhez azonban szükséges, hogy Matyi Dezső mentesítse a pénzintézetet az általa képviselt cégcsoportra vonatkozóan a banktitok alól, és a bank ezt kezdeményezi is.