A fiú nyomult, az apja fenyített

2014.02.13. 11:46

A Ceglédi Járási Ügyészség hozzánk eljuttatott vádirata szerint szexuális kényszerítés bűntettével vádolja azt a férfit, aki kitartóan zaklattta volt élettársát. Az ügybe a férfi apja is belekeveredett, aki a nőt és családját fegyverrel akarta kényszeríteni a feljelentés visszavonására.

A történet szerint a ceglédi férfi nem tudta elfogadni és feldolgozni, hogy élettársa elköltözött tőle, és hamar új szerelembe esett, ezért 2012 novemberétől több hónapon keresztül munkahelyén és lakásán, a Facebookon és telefonon, folyamatosan zaklatta a nőt. Sőt, a férfi egy kamuprofilt hozott létre, hogy neten keresztül szedje fel újra.

A csalódott férfi odáig frusztrálódott, hogy 2013. szeptemberében egy ceglédi sörözőben már délelőtt berúgott, és minden előzmény nélkül belekötött egy vendégbe, kirángatta a sörözőből és ököllel elkezdtecsépelni. Ezután nyomban a volt élettársa házához ment, ahol letámadta a nőt, ölelgette, markolászta, míg csak az ki nem tuszkolta a lakásból. A nő ezt követően tett feljelentést.

A férfit őrizetbe is vették, de amint ezt az apja megtudta, a volt élettárs családjának házához ment, és azzal fenyegette meg a rokonságot, hogy lelövöldöz mindenkit, ha nem vonják vissza a fia ellen tett feljelentést. Hogy az apa nyomatékot adjon szavainak, a fenyegetőzés közben a nála levő kétcsövű puskával a nőre és családtagjaira célzott. A rendőrség ezért őt is letartóztatta, és most fiával együtt előzetesben ülnek. Ellene azonban nem a ceglédi, hanem a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség folytat eljárást.