Elfutott a körzeti megbízott elől, leteperték

2014.02.15. 09:56 Módosítva: 2014.02.15. 10:06

Befejeződött a nyomozás a mecseki erdőben rajtakapott láncfűrészes fatolvaj ügyében, aki megpróbált elfutni a rendőr elől, de az utolérte és leteperte, írja a police.hu.

F. Zsolt 28 éves pécsi lakos még december 16-án délelőtt Pécs, István akna erdőterületen akart láncfűrésszel kivágni egy tölgyet. A helyi körzeti megbízott akkor érte tetten a tolvajt, amikor éppen aprította és vitte volna haza a fát. A férfi megpróbált elmenekülni, de a pár percig tartó üldözést követően a körzeti megbízott leteperte, megbilincselte, majd előállította. A Pécsi Rendőrkapitányság a fatolvajt gyanúsítottként hallgatta ki, lopás gyanúja miatt folyt büntetőeljárás ellene. A nyomozók az iratokat a napokban vádemelési javaslattal elküldték az ügyészségnek.

Az erdőgazdaságnak okozott kár részben megtérült, de számunkra még maradtak nyitott kérdések az ügyben:

  • Például hogy a fatolvaj mecseki Bőrpofaként, berregő láncfűrésszel a kezében menekült-e el a tett helyszínéről?
  • Vagy a használtan is minimum 20 ezer forintért megevehető fűrészt (persze csak Husquarna és Hausgarten márka esetén, hiszen a láncfűrészek Maseratijának számító Stihl 45 ezernél kezdődik!) már a rendőr érkezésekor eldobta, nehogy holtsúly legyen futás közben?
Texas Chainsaw Massacre Ending