Kamionnak csapódott két orvos, mindketten meghaltak

2014.02.15. 11:19 Módosítva: 2014.02.15. 17:50

A berettyóújfalui gróf Tisza István Kórház két ideggyógyász orvosa halt meg szombat délelőtt a 47-es úton történt közlekedési balesetben, közölte Muraközi Zoltán, a kórház főigazgató főorvosa. A kórház négy neurológusából hárman egy debreceni orvosi konferenciára tartottak, amikor autójuk előzés közben egy teherautóval ütközött. Az autót az ideggyógyászat osztályvezető főorvosa vezette, akit sérülésekkel a debreceni Kenézy kórházba vittek a mentők. A negyedik neurológus jelenleg ügyeletes a kórházban.

A helyszínelés idején teljes útzárat rendeltek el a 47-es számú főúton Berettyóújfalu és Tépe között, melyet 17 óra után feloldottak.

A Berettyóújfalu és Tépe között szombat délelőtt történt baleset hírét korábban a police.hu is megírta. Az egyik kamion vezetője a roncsok közé szorult, kimentésén a helyszínre érkezett debreceni, hajdúszoboszlói és berettyóújfalui tűzoltók dolgoztak.

Reggel 9-kor egy autó haladt a 47. számú főúton Berettyóújfalu felől Debrecen irányába, amikor a 31. kilométerszelvényben egy kamion előzése közben frontálisan összeütközött egy előtte haladó teherautóval.

A tragédiáról értesítették a gróf Tisza István Kórház fenntartóját, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet is, valamint felvették a kapcsolatot a debreceni Kenézy kórházzal annak érdekében, hogy segítsenek a neurológiai ellátásban. Muraközi Zoltán tájékoztatása szerint a sürgős eseteket továbbra is ellátják a berettyóújfalui kórházban, és próbálnak mielőbb orvosokat keresni az ideggyógyászati osztály működésének biztosítása érdekében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport