no

Mind a 106 körzetben megvannak a Fidesz és az Összefogás ajánlásai

2014.02.18. 11:18

Egy nap alatt sikerült összeszednie a Fidesznek és az Összefogásnak is a jelöltek indításához szükséges aláírásokat. Az Index kora délutáni információi szerint még hétfőn összejött mind a 71 MSZP-s választókörzetben az 500 ajánlás, később kiderült, hogy az Együtt-PM és a DK is teljesítette a rájuk eső részt. A Fidesz kedd délután ötkor adott ki közleményt az MTI-ben arról, hogy ők is összegyűjtötték a szükséges aláírásokat már hétfőn.

A jelöltek indításához 500 aláírást kell összeszedni, ez a pártoknak nem túl megerőltető. A fideszes közleményben például kiemelik, hogy néhány körzetben 10-11 ezer aláírást is összeszedtek egy nap alatt. A gépezet azonban nem fog leállni, Kocsis Máté kommunikációs igazgató szerint a nagyobbik kormánypárt a lehető legtöbb aláírást szeretné összegyűjteni.

Az MSZP-s „örömhírt”, Szanyi Tibor a Facebook-oldalán is kiposztolta, a képviselő azért büszkélkedett az országos pártok számára nem túl megerőltető aláírásgyűjtés gyors befejezésével, mert hétfőn, a kampány ajánlási szakaszának első napján több választókörzetben is hibásan kinyomtatott Összefogás-gyűjtőívek hátráltatták a gyűjtés megkezdését.

A baloldali Összefogás hétfőn közleményben jelezte, hogy több városban jelöltjeik nem megfelelően kitöltött gyűjtőívet kaptak a választási irodától. Pécsen, Vecsésen, Mezőtúron és Csornán olyan gyűjtőíveket kaptak, amin rossz sorrendben voltak feltüntetve a jelölőszervezetek, ezeken pedig hiába gyűjtöttek volna ajánlásokat, a hiba miatt azok érvénytelenek lettek volna.