Simon Gábort gyanúsítottként hallgatták ki az ügyészek

2014.02.18. 12:55

Adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt hallgatta ki gyanúsítottként az ügyészség Simon Gábor volt országgyűlési képviselőt.

A Központi Nyomozó Főügyészség keddre rendelte be Simon Gábort, hogy az adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő adócsalás bűntettének, az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás bűntettének, valamint két rendbeli magánokirat-hamisítás vétségének megalapozott gyanúja miatt faggassák.

Az ügyészség közleménye szerint a megalapozott gyanú lényege, hogy Simon Gábor 2008 januárjában értékpapírszámlát nyitott Ausztriában, amelyre a nyitáskor 575 000 euró, 2009 áprilisában pedig 162 954 amerikai dollár készpénzt fizetett be. Ezen összegeket Simon Gábor a 2009., illetve a 2010. évekre vonatkozó adóbevallásaiban nem tüntette fel, és az ezen jövedelmei után fennálló adófizetési kötelezettségének nem tett eleget.

Ezen túlmenően Simon Gábor 2012. és 2013. években az Országgyűlés mentelmi bizottságának átadott vagyonnyilatkozataiban nem tüntette fel az Osztrák Szövetségi Köztársaságban vezetett bankszámlán lévő összegeket, így vagyoni viszonyai tekintetében mindkét évben valótlan tartalmú nyilatkozatot tett.

Simon Gábor a gyanúsítotti kihallgatáson tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, és a gyanúsítással szemben panasszal élt. A gyanúsított szabadlábon védekezik.