Erhard
2 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Nem kegyelmezne Gaudinak Kövér László

2014.02.19. 14:00

A kiszabható legnagyobb összegű bírsággal sújtaná Kövér László házelnök Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselőt, aki a múlt csütörtöki, utolsó parlamenti ülésen eltávolította az ülésteremből az európai uniós zászlót és kidobta azt a Parlament épületéből.

Kövér László azt javasolja az Országgyűlésnek, hogy Gaudi-Nagy Tamás képviselő tiszteletdíját 166195 forinttal, az akcióban szintén részt vett Lenhardt Balázs független, volt jobbikos képviselő tiszteletdíját pedig 50 ezer forinttal csökkentse.

A házelnök szerint a két képviselő az Országgyűlés tekintélyét, rendjét súlyosan sértő magatartást tanúsítottak, amikor az ülésteremből az uniós zászlókat kivitték és a Kossuth térre néző egyik ablakból kidobták. Gaudi-Nagy Tamásnak azért javasolt Kövér László maximális bírságot, mert neki már korábban is csökkentették a tiszteletdíját.

Gaudi-Nagy Tamás múlt csütörtökön kétszer is eltávolította a parlamenti ülésteremben felállított európai uniós zászlót. Előbb délelőtt vette magához az egyik uniós zászlót, majd csatlakozott hozzá a korábban szintén jobbikos, jelenleg független Lenhardt Balázs, aki az ülésteremben lévő másik EU-lobogót távolította el. Ezután a Kossuth tér felőli folyosóra vitték, majd kidobták az ablakon a zászlókat.

Gaudi-Nagy Tamás délután, a napirend utáni felszólalása után ismét eltávolította az ülésteremben található európai uniós zászlót. A jobbikos politikus utolsó parlamenti felszólalásának végén tűrhetetlennek nevezte, hogy a zászlót - amely szerinte a gyarmatosítás szimbóluma - visszahozták az ülésterembe. Ezért ismét eltávolította, majd kiment vele a folyosóra és levitte a félemeletre, ahol egy férfi WC-ben helyezte el.