Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új sürgősségi Szegeden

2014.02.20. 11:36

Új sürgősségi osztályt kapott Szeged, ahol egy épületben lehet elvégezni az összes vizsgálatot és a kisebb műtéteket is. Szegeden eddig több sürgősségi központ is létezett, és nem minden vizsgálatot lehetett mindenhol elvégezni, ezért volt, hogy a sérülteket utaztatták a kórházak közt. Az épület tetején helikopterleszállót is építettek, írja a SzegedCafé.

Az új osztályon kezelnek majd minden sürgős esetet, lesz neurológia, belgyógyászat, traumatológia, sebészet és detoxikáló is. A tetőn levő leszállóhely fűtött, hogy télen se fagyjon le, és a helikopterek hidegben is landolhassanak. Este ki van világítva a tető, amit ilyenkor csak a transzplantációs helikopterek fognak használni. Éjjeli helikopteres mentés ugyanis nincs Magyarországon, Európában is csak egy-két országban van ilyen, mondta az osztály vezetője, Pető Zoltán egyetemi docens.