Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Bajnai Gordon Orbán Viktor beszédére tátog

2014.02.21. 20:27

Az Együtt-PM vezetője videóban dolgozta fel Orbán Viktor miniszterelnök 2008-as Rákosmentén elmondott kampánybeszédét, amelyben az oroszokkal tervezett akkori megállapodást a következőképpen bírálta:

Nem lehet az oroszokkal olyan megállapodást kötni, olyan szerződést aláírni, amelyet tíz évre titkosítanak, hogy mi ne tudhassuk meg, hogy pontosan honnan, kik, hogyan befolyásolják az életünket, és pontosan milyen gazdasági számítások alapján várhatjuk Magyarország felemelkedését vagy éppen meggyengülését.

Bajnai Gordon Orbán Viktor beszédének hangfelvételét a saját magyar hangjaként használta fel, majd a végén már együtt mondja vele:

április 6-án azt is mondjuk el, eddig, és ne tovább! Sőt, hátrább az agarakkal! (az eredeti beszédben március 9-e, a 2008-as „szociális népszavazás” időpontja szerepelt – a szerk.)

Bajnai kampánystábjának korábbi videói azért nem sikerültek ennyire fényesen, a karácsonyi halászléfőzős videóról például mi is megemlékeztünk, de ez a fiatalok kilátásairól szóló modoroskodás sem robbantotta fel az internetet.

Orbán Viktor hat évvel ezelőtti beszédében a Déli Áramlat orosz gázvezetékről szóló megállapodást minősítette „a parlament megpuccsolásának”. A beszéd már idén januárban, a Paks bővítéséről szóló megállapodás megkötése körüli napokban reneszánszát élte a magyar sajtóban, többek között a Képviselő Funky is foglalkozott vele.