Fidesz-KDNP vs. Összefogás: 46-10

2014.02.21. 10:18 Módosítva: 2014.02.21. 10:25

Az Új Magyarország Párt országgyűlési képviselőjelöltje, Táncsics Péter a 2014. évi parlamenti választáson elsőként kérte nyilvántartásba vételét a Vas megye 02. számú választókerületben, miután 736 ajánlást tartalmazó ívet adott át a sárvári választási irodában!

– írja Facebook-oldalán az Új Magyarország Párt. Az ÚMP ezzel az első öt közé került: a Fidesz-KDNP, az ellenzéki Összefogás, a Jobbik és a JESZ mellett ők büszkélkedhetnek azzal, hogy legalább egy jelöltjüket nyilvántartásba vették. Péntek reggelig a Fidesz-KDNP-nek 46, az Összefogásnak 10, a Jobbiknak 5, a két kispártnak 1-1 jelöltjét vették nyilvántartásba.

Az Összefogásban 4 budapesti jelölt van a 10 nyilvántartásba vett között: Hiller István, Lukoczki Károly, Kiss Péter és Hiszékeny Dezső. A többiek Bács-Kiskun, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Veszprém és Tolna megyeiek. A Fidesz-KDNP nagyágyúi közül Rogán Antal, Lázár János, Navracsics Tibor és Hende Csaba kerültek eddig a nyilvántartásba.

Az ÚMP Sárváron, a JESZ a Pest megyei 7-es választókörzetben állított jelöltet, Hanák Róbertet, akinek máris akadt kihívója, a fideszes Szűcs Lajos. A jobbikos Sas Zoltán már leadta az aláírásokat ugyanitt, egyelőre döntésre vár, de nyilvántartásba vettek már öt jobbikos jelöltet: Csongrád megye 2-es, Fejér megye 4-es, Heves 1-es és 2-es és Jász-Nagykun-Szolnok 3-as választókörzetében.

Ha elégedetlen a kínálattal, ne csüggedjen: Nemzeti Értékekért Párt, Rend, Szabadság, Jólét Párt és Magyar Cselekvő Párt is van többek közt. Kispártokról szóló összeállításunkat itt olvashatja.