16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Korrupcióellenes kormánytisztviselőket avattak

2014.02.21. 17:22

A korrupciós kockázatok feltárása és a „közigazgatás integritásának megerősítése” lesz a feladata azoknak a kormánytisztviselőknek, akik pénteken vették át tanácsadói oklevelüket Budapesten. A korrupció elleni törekvésekhez kapcsolódó, úgynevezett integritás-tanácsadó továbbképzés végzősei első alkalommal vehettek át oklevelet – írja az MTI.

A képzés egy évvel ezelőtt indult a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, a képzés fővédnöke arról beszélt: a végzettekre az a feladat vár, hogy feltárják a korrupció kockázatait, figyelmeztessenek a veszélyekre, továbbá a szervezetük belső rendjét abba az irányba tereljék, hogy ellenálló legyen a korrupciós veszélyekkel szemben. Hangsúlyozta: a korrupció elleni küzdelem, a közigazgatás integritásának megerősítése közös ügye a kormánynak, a köztisztviselői karnak és az Állami Számvevőszéknek.

Kis Norbert, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem továbbképzési és nemzetközi rektorhelyettese közölte: a képzésnek már a második évfolyama is elindult. A képzést 51-en kezdték és 47 végezték el.

Korábban nyolcszáz közigazgatási vezető és 8500 kormánytisztviselő részére is tartottak hasonló témájú tréningeket.  • Hírek
  • Hírek