Tízmilliót csalt ki az álhalott csaló

2014.02.21. 06:24

Másfél év után újra bíróság elé állt csütörtökön N. Gábor, akit a terrorelhárítók rángattak ki egy taxiból a Ferenciek terén - írja a Blikk. (N. Gábor elfogása azért is emlékezetes marad,  mert a TEK-es kommandós véletlenül rálőtt a munkatársára.)

Elfogása előtt egy hónappal N. Gábor sikeresen halottá nyilváníttatta magát, hogy így ússza meg a büntetést, és új életet kezdhessen feleségével, gyermekével. A férfi a vád szerint két társával együtt rendőrnek adta ki magát évekkel ezelőtt.

N. Gábor már azelőtt is bujkált, hogy belekeveredett volna a csalási ügybe. A Blikk azt írja, hogy nem csak ő csapott be mást, hanem őt is átverték a társai, hiszen egyikőjük elhitette vele, pénzéért cserébe elintézi, hogy töröljék a körözéseit. Családjával akkor Fótra költözött, azt hitte, ott biztonságban van, de egy nap érte jöttek a rendőrök.

N. Gábor két társával évekkel ezelőtt magukat nyomozónak kiadva ment el áldozatukhoz, akihez korábban ismeretlenek betörtek, és nagy összegben eurót loptak el tőle. A bandatagok azt állították, hogy rendőrök, de ahhoz, hogy visszaszerezzék a károsult pénzét, még több pénzre van szükségük. Így jelentős összeget húztak le a hiszékeny férfiról.