A Fidesznek TÉNYLEG nincs programja

2014.02.24. 10:40 Módosítva: 2014.02.24. 10:54
Bár nagyban tart már az ajánlásgyűjtés, a választópolgárok még mindig nem tudhatják, melyik párt mit is képvisel pontosan, és így mihez is adják aláírásukat. Hogy a választás nagy esélyese, a Fidesz mit is képvisel, azt például még jó ideig nem fogjuk tudni. Egyelőre azt sem tudták megmondani, mikorra várható a 2014-es választási program.

A baloldali összefogás pártjai, az MSZP, a DK és az Együtt­-PM külön-külön már előálltak programjaikkal, de a baloldali összefogásnak közös választási programja majd márciustól lesz. A Jobbik már bemutatta programját, az LMP most hétfőre ígérte, a Fidesznél viszont még azt sem tudják, hogy mikor fogják tudni azt, hogy mikor lesz programjuk.

Egyelőre ezeket a programokat tudjuk átböngészni:

És ami még csak ezután jön:

  • A baloldali összefogás közös programmal is készül, hiszen számtalan kérdésben (személyi jövedelemadózás, szektorális különadók, határon túli magyarok képviselete, felsőoktatás-finanszírozás) teljesen mást képviselnek. Várhatóan március 1-­jén mutatják majd be és Mesterházy Attila miniszterelnök­jelölt országos kampánnyal fogja népszerűsíteni.
  • Az LMP a hét elejére, várhatóan most hétfőn teszi közé választási programját.
  • A Fidesz sajtóosztálya egyelőre nem is tudja, mikor fogja tudni a program nyilvánosságra hozásának időpontját.
  • A KDNP a Fidesz frakciószövetségeseként közös program kidolgozását várja, amelyhez majd pár soros ajánlást nyújt.

Szóval a 2014-es választás nagy esélyesének, a Fidesznek a pontos választási ajánlatát még egy jó darabig nem tudjuk majd megismerni. A párt sajtóosztálya azért pár részletet elárult:

A 2014-­es országgyűlési választáson a Fidesz­KDNP pártszövetség közös programmal indul. Ebben a programban eddig is megjelentek a KDNP kezdeményezései: a családi adókedvezmény, ennek kiterjesztése, a munkahelyvédelmi akcióterv egyes részletei. A közös üzenetek megfogalmazása mellett a családok pártjaként továbbra is fontosnak tartjuk, hogy hangsúlyosan megjelenjen a kormányzati politikában a családok és a szociálisan rászorulók érdekeinek képviselete. A társadalmi igazságosság elvének érvényesítését szem előtt tartva különös figyelemmel fordulunk a különböző okok miatt hátrányos helyzetbe került társadalmi csoportok – romák, nagycsaládosok, munkanélküliek, devizahitel­csapdába kerültek – felé. A problémákat figyelembe véve a gyermeknevelést megkönnyítő lépésekkel, oktatással, munkahelyteremtéssel segítjük a boldogulásukat.

Az egyéniben induló választókerületi elnökök ezeken felül saját körzetük problémáira is odafigyelve alakítják programjukat.