Figyelmeztető lövések vetettek véget a vitának

2014.02.25. 13:24

Veszekedéshez hívták ki a rendőröket Sarkadon hétfőn a Gólya utcába, de a vita a kiérkezésük után fajult csak el igazán. Az érintettek meghallgatása közben ugyanis a két társaság tagjai szóváltást követően összeverekedtek. Többen kövekkel, kaszával, szárvágóval felfegyverkezve vettek részt a verekedésben és újabb emberek is csatlakoztak.

A járőrök többszöri felszólítása és testi kényszer alkalmazása ellenére sem hagyták abba a verekedést és mivel a rendőrök úgy értékelték a helyzetet, hogy az ő épségük is veszélybe került, ezért egyikük figyelmeztető lövéseket adott le.

A felfegyverkezett csoportok, erre abbahagyták a verekedést és „visszahúzódtak a házaikba" − ahogy a police.hu fogalmaz. A verekedésben két ember könnyebben megsérült. A járőrautót pedig verekedés közben megrongálták. A rendőrök időközben erősítést is kértek és kilenc embert előállítottak, közülük ötöt őrizetbe vettek.

Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, illetve hivatalos személy elleni erőszak miatt miatt indított nyomozást, illetve tettek feljelentést.