Gerzson
-3 °C
2 °C

Pénzbírsággal megúszta a részegen vezető dandártábornok

2014.02.26. 12:10
Az ügyész indítványozta a részegen ütköző dandártábornok lefokozását, hiába. Hatszázezer forint pénzbüntetést kapott.

Hatszázezer forint pénzbüntetésre ítélték és három évre eltiltották az autóvezetéstől szerdán azt a rendőr dandártábornokot, aki január 31-én részegen vezette szolgálati autóját Dunakeszinél. A Dunakeszi Járásbíróság gyorsított eljárásban hozott ítélete nem jogerős, mert az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

A rendőr dandártábornok január 31-én a szolgálati autójával Budapesten, a Külső Szilágyi úton Dunakeszi felé haladt, de olyan részeg volt, hogy felhajtott egy terelőszigetre, majd jelzőtáblának ütközött. Ennek ellenére továbbment, végül Dunakeszin, az M0-s autóúton lelassult és megállt, miközben működtette a kocsi tetején lévő kék villogót.

A dandártábornokot a mögötte haladó járőrök igazoltatták, az alkoholszonda megfújását azonban megtagadta, ezért vérvizsgálatra vitték. A vizsgálat súlyos fokú alkoholos befolyásoltságot állapított meg

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt állította bíróság elé a rendőr dandártábornokot, és a vádiratban foglaltaknak a bíróság helyt adott.

Az ügyész indítványozta a dandártábornok lefokozását, de a bíróság elutasította ezt az indítványt.

A Blikk korábbi információi szerint a dandártábornok a történtek idején az Országos Rendőr-főkapitányság rendelkezési állományában volt, a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) átvezényelve. A Népszabadság pedig azt írta, hogy korábban a Központi Bűnügyi Igazgatóságon, majd a Bűnügyi Ellátó Igazgatóságon szolgált. Az MTI korábbi megkeresésére a GVH azt közölte, hogy a dandártábornok 2011. április 15-étől rendelkezési állományból vezényléssel került a hivatalhoz, a felderítő iroda élére.