Szivárványzászlóval tiltakoznak az orosz nagykövetségen

2014.02.26. 14:38 Módosítva: 2014.02.26. 14:39

A budapesti orosz nagykövetségnél akciózik Rózsa Milán, akit a Szivárvány Misszió aktivistájaként, az Alkotmány nem játék csoport és az Együtt-PM akcióinak résztvevőjeként ismerhetünk – írja az Átlátszó Oktatás blog, és percről percre tudósít az eseményekről.

19gvq7sdo1mt9jpg
Fotó: ÁtlátszóOktatás

A poszt szerint a srác a melegjogok oroszországi eltiprására hívja fel a figyelmet, erre facebookos bejegyzésében is utalt:

A propaganda törvény hatására látványosan megemelkedett a homofób bűncselekmények száma. Az interneten közzétett nyilvános videók és képanyagok számolnak be azokról az esetekről, amikor a közösség tagjait megalázzák és megkínozzák. Azonban arról még nem hallottunk, hogy ezeknek az eseményeknek hogyan veszik elejét és ezért a legfelsőbb döntéshozó szerveket és az elnököt magát, Vladimir Putint terheli a felelősség.

A budapesti nagykövetség közelében rendőrök és biztonsági őrök is álltak, előbbiek szinte azonnal igazoltatták az aktivistát, majd az Átlátszó Oktatás bloggereit is. Egy arra járó orosz diplomata Rózsára nézve állítólag megjegyezte: „betegek”.

Az eseményről videó is készült:

Rózsa Mihály ellen határsértés, garázdaság, jogszerű intézkedéssel szemben való ellenszegülés miatt indult eljárás. A helyszínről szabadon távozhatott.