Lázár: Ha nem nyerek egyéniben, nem kell a listás mandátum sem

2014.02.28. 21:58

Péntek délután is folytatódott a kampánynagyüzem, több nagyágyú is tartott valamilyen fórumot, gyűlést. Ezekről az MTI segítségével összeszedtük az érdekesebb mozzanatokat:

Makón Lázár János az egyik általános iskolában 50 ember előtt vette számba a várost érintő fejlesztéseket. Az államtitkár felhívta a figyelmet, hogy 55 milliárd forintból épül meg az M43-as autópálya folytatása, és az 5,7 milliárdból épül a nagylaki elkerülő, amit elsősorban a veszélyes anyagot, illetve az élőállatot szállító teherautók használhatják majd. A fejelsztésekről szólva azt is egyértelművé tette, hogy sok múlik a román határ túloldalán zajló fejlesztésektől, illetve Románia schengeni csatlakozásától.

Lázár egy erős választási vállalást is tett, azt mondta, hogy bár az előkelő hetedik helyen szerepel a Fidesz-KDNP országos listáján, egyéni körzetben szeretne nyerni. Amennyiben pedig ez nem sikerül, nem tart igényt a listás mandátumra.

Mesterházy Attila Zalaegerszegen több száz ember előtt tartott fórumot, amit olyan 15-20 ember próbált megzavarni. Az Összefogás miniszterelnök-jelöltje a kormány kritikáján kívül kitért az őszödi beszéd kiszivárogtatására is. Azt mondta, hogy ő már 2011 júniusában kérte a belügyminisztertől, hozza nyilvánosságra az összes adatot és jelentést az őszödi beszéddel kapcsolatban. Akkor azt a választ kapta, hogy a BM nem hajlandó részt venni egyetlen párt belső harcában sem. Ezért is furcsállja, hogy a választások előtt "a pártpolitikai érdeküket szolgáló" részt nyilvánosságra hozták. De Mesterházy leszögezte, nem tart az újratöltött botránytól, mert

minden ilyen támadás csak erősebbé teszi az összefogást.

Bajnai Gordon Győrben és Mosonmagyaróváron tartott gyűléseket. Ezeken magyarázta el, hogy az E2014 számításai szerint az Orbán-kormány háromszor háromezer milliárddal adósította el Magyarországot. Ez a szám úgy jött ki, hogy Orbánék ennyivel növelték a 2010-es kormányváltáshoz képest az államadósságot, ennyit vettek el a magán-nyugdíjpénztári vagyonból, és ennyi kölcsönt vesznek fel Oroszországtól a paksi erőmű bővítésére. Mielőtt még kommentelt volna egyet Orbán ultis képe alá, blogjára még kiposztolta:

Orbán Viktor elveszített egy újabb háborút, az anyagi kárjelentős: a civil áldozatok száma 10 millió.