Mátyás
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Németül is kiadják a lengyel Orbán-könyvet

2014.02.28. 13:57

A Lipcsei Könyvvásáron mutatják be Igor Janke lengyel újságíró Orbán Viktorról szóló könyvét, amely a szerző reményei szerint segít érthetőbbé tenni a vitát a Németországban sokak számára ellentmondásos magyar miniszterelnökről - közölte az MTI-vel a kötetet a német piacra eljuttató Schenk Verlag és a magyar Aeramentum Kiadó.

A Viktor Orbán - Ein Stürmer in der Politik (Orbán Viktor - egy csatár a politika világában) címmel megjelent könyvről a közleményben azt írták: az első megrendelések alapján a politika iránt érdeklődő német, osztrák és svájci olvasók is keresik a miniszterelnök pályáját és az elmúlt húsz év magyar politikatörténetét bemutató kötetet.

A közleményben idézték Igor Jankét, aki szerint Orbán Viktor amellett, hogy erős politikus, sokak számára igen ellentmondásos, különösen Németországban. A szerző szerint "nem angyal, viszont hús-vér ember, érdekes elképzelésekkel és valódi szenvedéllyel. Remélem, hogy ez a könyv segít érthetőbbé tenni a vitát Orbánról, Magyarországról és Közép-Európáról".

Hivatalosan a Lipcsei Könyvvásáron mutatják be a korábban Lengyelországban Csatár címmel, majd Magyarországon Hajrá, magyarok! címmel megjelent könyvet március 14-én. Egy pódiumbeszélgetésen a szerzőt a Die Welt újságírója, Boris Kalnoky és Kai-Olaf Lang politológus, az EU-integrációs kutatások vezetője kérdezi.

Az Aeramentum Kiadó, amely korábban megvásárolta a könyv német és angol jogait, a brit piacon is tervezi kiadatni az életrajzot.

Az Index ismertetője a könyvről>>>