Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Félős orgazda okozta a bárányok vesztét

2014.03.01. 12:53

A bárányok már örökre hallgatnak címmel számolt be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság húsz ellopott állat sorsáról. A történet még 2013 nyarán kezdődött Gyulaházán, amikor a gyanú szerint maga a juhász lopott el huszonhárom juhot a rábízott nyűjból.

4
Fotó: Police.hu


Ebből húszat egy helyi gazda vett meg tőle, pedig a rendőrség szerint tudta jól, hogy nem tisztességes úton jutott hozzájuk a juhász. Nemrég megijedt, hogy egy esedékes ellenőrzés felfedi a jogtalanul nála lévő birkákat, ezért február 27-én levágatta mindet. Pedig szinte valamennyi állat vemhes volt, pár hét múlva ellettek volna.

A juhászt lopással, a gazdát orgazdasággal gyanúsítják. Szakértők bevonásával azt is vizsgálják, hogy állatkínzás történt-e.

5
Fotó: Police.hu


A rendőrség gyanúja szerint több segítőjük is volt, így várható még újabb fejlemény. A maradék három bárány élve előkerült, ezek az állatok az egyik segítőhöz kerültek a fuvarozásért cserébe. A többi állatnak már csak az elrejtett tetemét vagy feldolgozott húsát tudták lefoglalni a rendőrök.