Bulcsú
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Félős orgazda okozta a bárányok vesztét

2014.03.01. 12:53

A bárányok már örökre hallgatnak címmel számolt be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság húsz ellopott állat sorsáról. A történet még 2013 nyarán kezdődött Gyulaházán, amikor a gyanú szerint maga a juhász lopott el huszonhárom juhot a rábízott nyűjból.

4
Fotó: Police.hu


Ebből húszat egy helyi gazda vett meg tőle, pedig a rendőrség szerint tudta jól, hogy nem tisztességes úton jutott hozzájuk a juhász. Nemrég megijedt, hogy egy esedékes ellenőrzés felfedi a jogtalanul nála lévő birkákat, ezért február 27-én levágatta mindet. Pedig szinte valamennyi állat vemhes volt, pár hét múlva ellettek volna.

A juhászt lopással, a gazdát orgazdasággal gyanúsítják. Szakértők bevonásával azt is vizsgálják, hogy állatkínzás történt-e.

5
Fotó: Police.hu


A rendőrség gyanúja szerint több segítőjük is volt, így várható még újabb fejlemény. A maradék három bárány élve előkerült, ezek az állatok az egyik segítőhöz kerültek a fuvarozásért cserébe. A többi állatnak már csak az elrejtett tetemét vagy feldolgozott húsát tudták lefoglalni a rendőrök.