Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Újabb zsidó szervezet tiltakozik

2014.03.01. 13:52

Nyílt levélben jelentette be a Somer Hacair Egyesület, hogy csatlakozik a Mazsihiszhez és azokhoz a szervezetekhez, melyek tiltakoznak a Holokauszt 2014 kapcsán.

A szervezet bejelentette: a Civil Alaptól pályázaton nyert pénzt visszautasítják, a cionista ellenállás hőseit bemutató projektjüket más forrásból próbálják megvalósítani.

Nem értünk egyet a kormány politikájával, mely a magyar állam felelősségét áthárító megnyilvánulásaival valótlan képet próbál festeni. Mélyen elítéljük a nyilvánvalóan hamis és a történelem hiteltelen megjelenítésén nyugvó kommunikációját, mert ártalmas az egész társadalomra nézve, nem fér össze a Holokauszt emlékév céljaival, egyszersmind kétségbe vonja és komolytalanná teszi az egész kezdeményezést.

írják nyílt levelükben. A Mazsihisz február elején jelentette be: akkor tud részt venni a Holokauszt 2014 kormányprogram folyamatában és abban az esetben fogja felhasználni a civil pályázati alaptól elnyert támogatásokat, ha a magyar kormány változtat a holokauszt emlékezetével és feldolgozásával kapcsolatos gyakorlatán.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?