Stadler Józsefet kiengedték a börtönből

2014.03.03. 14:57 Módosítva: 2014.03.03. 14:58

A Blikk úgy értesült, hogy az adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt börtönbüntetését töltő Stadler József saját lábán elhagyhatta a kórházat szombaton. Stadler egészségi állapota miatt nyújtott be büntetés-félbeszakítási kérvényt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságához.

A vállalkozó szabadon bocsátása az adatvédelmi törvény szerint személyes adatnak minősül, ezért ezt hivatalosan nem erősítették meg, de az Index megbízható forrásból úgy tudja, hogy Stadler József ügyében egészségügyi kezelés miatt valóban engedélyt kapott büntetése félbeszakítására.   

Kórházi ágya mellett már február 25. óta nem állt őr - írta a Blikk. Stadlert február első felében vitte mentő kétszer is a tököli rabkórházból egy budapesti egészségügyi intézménybe. Cukorbetegség, szívproblémák és rák miatt is kezelték, legutóbb májtályog miatt kezelték, az utóbbi időben harminc kilót fogyott.

Stadlert 2011-ben ítélték el 4 év 10 hónap börtönre adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt, 67 millió 57 ezer forintos vagyonelkobzást rendeltek el ellene.