Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az állam 1,5 milliárdot ad a Füred Hotelnek

2014.03.04. 21:17 Módosítva: 2014-03-04 21:27:09

A kormány másfél milliárd forinttal támogatja a Hotel Füred felújítását és négycsillagossá minősítését - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár kedden Balatonfüreden. Az államtitkár a Vaszary Villában 100-150 ember részvételével megtartott választási fórumon arról is beszélt, hogy további háromszáz millió forintot szán a kormány a balatonfürediek életminőségének javítására, közterületek, sétányok felújítására, fejlesztésére.

A régen SZOT-üdülőként funkcionáló, szocreál épületről már a Pató Pál-projektek kapcsán megemlékeztünk, az Új Széchenyi-tervből 2012-ig 450 millió forintot fordítottak a felújítására.

A szomszédos Hotel Flamingó tulajdonosa, Czigle János vásárolta meg a jó fekvésű ingatlant, és 4,2 milliárd forint nagyságúra tervezett beruházásba vágott bele, aminek befejezését 2015-re tervezi. A saját pénz és a banki hitel mellett uniós támogatásban is reménykedik - olvasható Győrffy Árpád interjújában

Még ígéret

Ezen kívül a 8-as főút várpalotai elkerülő szakaszára 29 milliárd forintot költenek. Ezeket a döntéseket még a választások előtt meghozza a kormány. Lázár János hozzátette, hogy a balatoni térség támogatása ezzel nem ér véget, a következő fejlesztési ciklusban, 2014-2020 között 80-100 milliárd forintot különített el a kormányzat a balatoni projektekre, így például a tó környezetének megóvására, természetvédelmi célokra.