Az állam 1,5 milliárdot ad a Füred Hotelnek

2014.03.04. 21:17 Módosítva: 2014.03.04. 21:27

A kormány másfél milliárd forinttal támogatja a Hotel Füred felújítását és négycsillagossá minősítését - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár kedden Balatonfüreden. Az államtitkár a Vaszary Villában 100-150 ember részvételével megtartott választási fórumon arról is beszélt, hogy további háromszáz millió forintot szán a kormány a balatonfürediek életminőségének javítására, közterületek, sétányok felújítására, fejlesztésére.

A régen SZOT-üdülőként funkcionáló, szocreál épületről már a Pató Pál-projektek kapcsán megemlékeztünk, az Új Széchenyi-tervből 2012-ig 450 millió forintot fordítottak a felújítására.

A szomszédos Hotel Flamingó tulajdonosa, Czigle János vásárolta meg a jó fekvésű ingatlant, és 4,2 milliárd forint nagyságúra tervezett beruházásba vágott bele, aminek befejezését 2015-re tervezi. A saját pénz és a banki hitel mellett uniós támogatásban is reménykedik - olvasható Győrffy Árpád interjújában

Még ígéret

Ezen kívül a 8-as főút várpalotai elkerülő szakaszára 29 milliárd forintot költenek. Ezeket a döntéseket még a választások előtt meghozza a kormány. Lázár János hozzátette, hogy a balatoni térség támogatása ezzel nem ér véget, a következő fejlesztési ciklusban, 2014-2020 között 80-100 milliárd forintot különített el a kormányzat a balatoni projektekre, így például a tó környezetének megóvására, természetvédelmi célokra.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás