Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Így húzza le a holland turistákat 60 ezer forintra a "szülinapos lány"

2014.03.04. 15:24

A Csalók külföldön című holland műsorban szerepelt Budapest - számolt be az Origo cikke. Rejtett kamerával leplezik le, hogy egyes országokban hogyan verik át a turistákat. 

A holland műsor szerint van néhány lány a Váci utcában, akinek minden nap szülinapja van. Leszólítják az arra sétáló, turista kinézetű férfiakat, és megkérik őket, hogy hívják meg a szülinapos lányt egy italra. A videón egy holland férfi és egy nő megy be egy étterembe.

A szülinapos lány felsorolja nekik, melyek a kedvenc italai: pálinka, sör, pezsgő, energiaital, és rendel is mindebből, mindhármuknak. A húsz perces közös italozás során a külföldiek megtanulják, hogy egészségedre, a lány rendel még egy kört, majd kijön a számla 67 ezer forintról.

A holland férfi felháborodik, amikor átváltja az összeget euróra. A lánynak és az étterem pincérnőjének fogalma sincs a forint-euró árfolyamról, de erősködnek, hogy a férfinak rendeznie kell a számlát - írja az Origo.

A hollandnál nincs is ennyi készpénz, de sebaj, mert ki tud venni pénzt anélkül is, hogy az utcára lépne, mert az étteremben van egy bankautomata. A férfi csak 40 ezer forintot hajlandó fizetni, erre a lányok elkezdenek kiabálni, és azzal fenyegetik, hogy hívják a rendőrséget. Végül 60 ezer forintot fizetett.