Erzsébet
1 °C
4 °C

Hónapokat késnek a szerződéses tanárok fizetései

2014.03.05. 09:32
Akár öt hónapot is késhet azoknak a művésztanároknak a fizetése, akik számlásként kerültek a Klik fennhatósága alá.

Áprilisi bérét augusztusban, a novemberit februárban kapta meg az a szerződéssel dolgozó békéscsabai tanár, aki évek óta tanít az OKJ-s képzést biztosító színitanházban  - írja a Népszabadság.

Merő Béla, a Békéscsabai Jókai Színház Radnóti-díjas rendezője szerint a Klikben azt mondták neki, hogy azért nem tudnak fizetni, mert nem kapnak pénzt Pestről. A tanításhoz szükséges eszközökkel már nem is terheli az államot, a szövegkönyvek másolását a saját pénzén fizeti ki. Egy másik ott dolgozó zongoratanár szerint egy hete kapta csak kézhez a szeptember és december közötti fizetését, neki is azt mondták, hogy nem jött meg Pestről a pénz.

A Klik a napilapnak úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a teljesítési igazolások "időben és hibátlanul beérkeznek a tankerülethez, a kifizetések ütemezetten megtörténnek".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?