Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-4 °C
3 °C

Szándékosan ütötte el a rendőrt, felfüggesztettet kapott

2014.03.05. 12:08 Módosítva: 2014.03.05. 12:12

Jogerősen két év, öt évre felfüggesztett börtönre ítélte szerdán a Szegedi Járásbíróság azt a görög sofőrt, aki kocsijával az M5-ös autópályán elsodort egy rendőrt és egy határrendészt, aki igazoltatni akarta őt.

A bíróság az 53 éves férfit öt évre kiutasította Magyarországról, és két évre eltiltotta a gépjárművezetéstől - írja az MTI. A sofőrt hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettében mondta ki a bűnösnek a bíróság.

A görög autós február 3-án Röszkénél lépett be Magyarország területére, de néhány kilométerre a határtól egy rendőr igazoltatni akarta, mivel indokolatlanul lassan, 30 km/órás sebességgel haladt. A sofőr előbb lassított, majd hirtelen a gázpedálra lépett, és elsodorta az intézkedő rendőrt - nyilatkozta a Délmagyar.hu-nak a szegedi ügyészség szóvivője az eset után.

A rendőr felrepült a Hyundai Atos motorháztetejére, majd néhány méter után leesett róla, de nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszta. A görög ezután a rendőr segítségére siető határrendészt is elsodorta. Ezután az M5-ösön autósüldözés indult a sofőr után, akit két kilométerrel messzebb egy szalagkorlát tartóztatott fel.