Kormányváltás lesz a neve az Összefogásnak

2014.03.06. 11:10 Módosítva: 2014.03.06. 14:13

Egy hónappal a választások előtt nevet vált a baloldali pártszövetség: az Összefogás Kormányváltásra cseréli a nevét, írja az Origo

A váltás hátterében az állhat, hogy a volt monoki polgármester, Szepessy Zsolt Összefogás Pártja is tud országos listát állítani, és nem akarják, hogy a választók pusztán félreértésből rájuk ikszeljenek a baloldali pártok helyett. Az országos listás szavazólapokon egyébként az Együtt 2014 nevű párt is szerepel majd, amelynek szintén semmi köze Bajnaiékhoz.

A baloldali pártok a szavazólapon egyébként nem használták volna az Összefogás nevet. Ott mindannyian a saját nevükkel és a saját logójukkal szerepelnek. Hivatalosan így:

Magyar Szocialista Párt, Együtt - A Korszakváltók Pártja, Demokratikus Koalíció, Párbeszéd Magyarországért Párt, Magyar Liberális Párt

Szigetvári Viktor, az Együtt kampányfőnöke, azt mondta az Origónak, hogy amúgy is tervezték, hogy a kampány utolsó heteiben kevésbé használják az Összefogás szlogent.

Az Összefogás név használatát azonban nem tiltják, már csak azért sem, mert a héten kikerülő plakátjaikon, melyek március végéig biztosan kint lesznek az utcákon, szerepel az összefogás szó.

Az ellenzéki pártszövetség közleménye szerint új szakaszba lép a kampányuk: az Orbán Viktor leváltását akarók már tudják, hogy létrejött a demokratikus ellenzéki erők szövetsége, a választók által összefogásnak elnevezett koalíció. Mesterházy Attila és az egyéni jelöltek kampánya mostantól a kormányváltás esélyét fogja hangsúlyozni.

Melyik a legjobb név az Összefogás helyett?