Árpád
-2 °C
4 °C

Kormányváltás lesz a neve az Összefogásnak

2014.03.06. 11:10 Módosítva: 2014-03-06 14:13:24

Egy hónappal a választások előtt nevet vált a baloldali pártszövetség: az Összefogás Kormányváltásra cseréli a nevét, írja az Origo

A váltás hátterében az állhat, hogy a volt monoki polgármester, Szepessy Zsolt Összefogás Pártja is tud országos listát állítani, és nem akarják, hogy a választók pusztán félreértésből rájuk ikszeljenek a baloldali pártok helyett. Az országos listás szavazólapokon egyébként az Együtt 2014 nevű párt is szerepel majd, amelynek szintén semmi köze Bajnaiékhoz.

A baloldali pártok a szavazólapon egyébként nem használták volna az Összefogás nevet. Ott mindannyian a saját nevükkel és a saját logójukkal szerepelnek. Hivatalosan így:

Magyar Szocialista Párt, Együtt - A Korszakváltók Pártja, Demokratikus Koalíció, Párbeszéd Magyarországért Párt, Magyar Liberális Párt

Szigetvári Viktor, az Együtt kampányfőnöke, azt mondta az Origónak, hogy amúgy is tervezték, hogy a kampány utolsó heteiben kevésbé használják az Összefogás szlogent.

Az Összefogás név használatát azonban nem tiltják, már csak azért sem, mert a héten kikerülő plakátjaikon, melyek március végéig biztosan kint lesznek az utcákon, szerepel az összefogás szó.

Az ellenzéki pártszövetség közleménye szerint új szakaszba lép a kampányuk: az Orbán Viktor leváltását akarók már tudják, hogy létrejött a demokratikus ellenzéki erők szövetsége, a választók által összefogásnak elnevezett koalíció. Mesterházy Attila és az egyéni jelöltek kampánya mostantól a kormányváltás esélyét fogja hangsúlyozni.

Melyik a legjobb név az Összefogás helyett?

 • 4468
  Szocialisták-Egykorvoltszocialistákelleniek-Voltszocialistagyurcsányisták-Egykorvoltgyurcsánnyalsosemisták-Nemlétezőpárték (SEVEN)
 • 1843
  Kormányváltás
 • 1215
  Bizonytalanok Ide! Koalíció Alakulat (BIKA)
 • 1018
  Akiket Eddig Összefogásnak Hívtak

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?