Aliz
6 °C
14 °C

Lecsukták az ügyvédet, mert elköltötte ügyfelei pénzét

2014.03.06. 15:23

Őrizetbe vették, és a Bors szerint bilincsben vitték a Gyorskocsi utcai fogdára Ruttner Györgyöt, aki 2010 és 2012 között ingatlanvásárlás fedezeteként összesen négy ügyfelétől, fejenként tízmillió forintot meghaladó összeget vett át ügyvédi letétként. A vásárlás nem jött létre, a letétbe helyezett összeget az ügyvéd azonban nem tudta visszaadni ügyfeleinek, mivel elköltötte.

Az ügyészség a Ruttnert különösen nagy értékre üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette, ügyvédi visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette, és a Budai Központi Kerületi Bíróságon indítványozta a házi őrizetének elrendelését.

Az ügyvéd ellen 2013-ban is vádat emeltek más, hasonló ügyben.

Stohl és Damu ügyvédjéről van szó

Ruttner György korábban Stohl Andrást és Damu  Rolandot is védte. Ruttner ellen 2013-ban azért emeltek vádat, mert ügyvédként több évvel a vádbeli cselekmény előtt került munkakapcsolatba a két sértettel. 2012 tavaszán felajánlotta nekik, hogy alacsony áron ingatlanhoz juttatja őket, ehhez azonban fizetőképességük alátámasztására letétbe kell helyezniük egy nagyobb összeget.

A sértettek ezután több részletben összesen 30-30 millió forintot helyeztek letétbe Ruttner Györgynél. Az adásvételi szerződéseket végül nem kötötték meg. Ennek ellenére az ügyvéd a pénzt nem fizette vissza.

Miután a sértettek az ügyben feljelentést tettek, egyikükkel az ügyvéd többször is beszélt telefonon, és arra kérte, hogy vonja vissza a sikkasztás miatt tett feljelentését, illetve a megindult büntetőügyben tegyen valótlan tartalmú nyilatkozatot.

Az ügyvéd korábban azt mondta: szorult helyzetében több régi ügyfelétől uzsorakölcsönöket vett fel. Ceglédbercel határában munkahelyteremtő beruházásba fogott, amihez devizahitelt vett fel, de egy idő után nem tudta fizetni a törlesztőrészleteket. Ezután 14 ingatlanirodánál hirdette meg 1,5 millió euróért a Ceglédbercel határában álló, 4,5 hektáros területen épített luxusfarmját. Mivel nem tudott túladni rajta, az uzsorakölcsönt az ügyfeleitől kapott letéti szerződésekből próbálta fedezni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?