Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megkapta a környezetvédelmi engedélyt a mobilgát

2014.03.06. 16:52 Módosítva: 2014-03-06 16:54:56

Megkapta a környezetvédelmi engedélyt a római-parti mobilgát a Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi és Természetvédelmi felügyelőségtől. Az Index birtokába jutott dokumentum a 2-2,4 méter magas mobil védmű építéséhez szükséges.

20130608 170841

Mivel Tarlós István a hét elején bejelentette, hogy Országos Vízügyi Hatósághoz fordul állásfoglalásért, megkerestük, hogy megtudjuk: a most megkapott engedély mennyiben módosítja a folyamatot. Melyik hivatal véleményét, határozatát tartja fontosabbnak? Azaz például ha a vízügyi főhatóság negatív állásfoglalást küld, akkor is megépítenék-e a védművet, azon az alapon, hogy a környezetvédelmi engedélyt megkapták.

A főpolgármester az Indexnek elmondta, hogy a mobilgátat ért kritikák miatt fordult a vízügyi főigazgatósághoz, mint a témát képviselő legfőbb szervhez. „Mindenben a főigazgatóság véleményének szellemében járunk majd el – mondta Tarlós István. – Az fog megépülni, amit ők mondanak: ha az állásfoglalás a parti megoldást javasolja, akkor mobilgát lesz, ha a fenti nyomvonalat, akkor pedig ott építjük meg a gátat."

Azaz ha a főigazgatóság támogatja a mobilgátépítést, akkor élnek a most megkapott engedéllyel, ha viszont nem, akkor nem.

Tarlós István a vízügyi főhatóság véleményével párhuzamosan arra is kíváncsi, hogy miként kerülhet egy ilyen határozat előbb az Indexhez, mint a címzetthez, a Főpolgármesteri Hivatalhoz.