Megkapta a környezetvédelmi engedélyt a mobilgát

2014.03.06. 16:52 Módosítva: 2014.03.06. 16:54

Megkapta a környezetvédelmi engedélyt a római-parti mobilgát a Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi és Természetvédelmi felügyelőségtől. Az Index birtokába jutott dokumentum a 2-2,4 méter magas mobil védmű építéséhez szükséges.

20130608 170841

Mivel Tarlós István a hét elején bejelentette, hogy Országos Vízügyi Hatósághoz fordul állásfoglalásért, megkerestük, hogy megtudjuk: a most megkapott engedély mennyiben módosítja a folyamatot. Melyik hivatal véleményét, határozatát tartja fontosabbnak? Azaz például ha a vízügyi főhatóság negatív állásfoglalást küld, akkor is megépítenék-e a védművet, azon az alapon, hogy a környezetvédelmi engedélyt megkapták.

A főpolgármester az Indexnek elmondta, hogy a mobilgátat ért kritikák miatt fordult a vízügyi főigazgatósághoz, mint a témát képviselő legfőbb szervhez. „Mindenben a főigazgatóság véleményének szellemében járunk majd el – mondta Tarlós István. – Az fog megépülni, amit ők mondanak: ha az állásfoglalás a parti megoldást javasolja, akkor mobilgát lesz, ha a fenti nyomvonalat, akkor pedig ott építjük meg a gátat."

Azaz ha a főigazgatóság támogatja a mobilgátépítést, akkor élnek a most megkapott engedéllyel, ha viszont nem, akkor nem.

Tarlós István a vízügyi főhatóság véleményével párhuzamosan arra is kíváncsi, hogy miként kerülhet egy ilyen határozat előbb az Indexhez, mint a címzetthez, a Főpolgármesteri Hivatalhoz.