Árpád
-2 °C
4 °C

Nincs gond azzal, hogy a barátnő kapott 24 milliiót

2014.03.07. 20:25

A KEKKH belső vizsgálata szerint megfelelt a szabályzatnak, hogy Gál András Levente barátnője, Detre Diána cégével szerződtek, írja az Origo.

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal (KEKKH) belső ellenőrzésén megállapította, hogy a hivatal szabályzatainak és a hatályos közbeszerzési törvénynek megfelelően járt el, amikor Detre Diána olimpikon szörföző cégével, a néhány hónapos Blue Shine Kft.-vel kötöttek 23,9 millió forintos szerződést.

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy Detre cége kapta a nemzeti egységes kártyarendszer (NEK) központi nyilvántartás-adatbázishoz kapcsolódó tanulmányok készítésére, a nyilvántartás kapcsolattervezésére és kommunikációs feladatok ellátására szóló megrendelését.

Detre a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) korábbi közigazgatási államtitkárának, Gál András Leventének a barátnője. Az eset után Navracsics Tibor miniszter rendelt el belső ellenőrzést.

A KIM korábbi államtitkárának barátnője mellett a Magyar Vitorlás Központ Kft. is kapott egy 24 milliós megrendelést a Nemzeti Egységes Kártyarendszer előkészítő munkálataiból. A volt államtitkár, Gál András Levente a zánkai cégben felügyelő bizottsági tag.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?