Diána
12 °C
27 °C

Nincs gond azzal, hogy a barátnő kapott 24 milliiót

2014.03.07. 20:25

A KEKKH belső vizsgálata szerint megfelelt a szabályzatnak, hogy Gál András Levente barátnője, Detre Diána cégével szerződtek, írja az Origo.

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal (KEKKH) belső ellenőrzésén megállapította, hogy a hivatal szabályzatainak és a hatályos közbeszerzési törvénynek megfelelően járt el, amikor Detre Diána olimpikon szörföző cégével, a néhány hónapos Blue Shine Kft.-vel kötöttek 23,9 millió forintos szerződést.

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy Detre cége kapta a nemzeti egységes kártyarendszer (NEK) központi nyilvántartás-adatbázishoz kapcsolódó tanulmányok készítésére, a nyilvántartás kapcsolattervezésére és kommunikációs feladatok ellátására szóló megrendelését.

Detre a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) korábbi közigazgatási államtitkárának, Gál András Leventének a barátnője. Az eset után Navracsics Tibor miniszter rendelt el belső ellenőrzést.

A KIM korábbi államtitkárának barátnője mellett a Magyar Vitorlás Központ Kft. is kapott egy 24 milliós megrendelést a Nemzeti Egységes Kártyarendszer előkészítő munkálataiból. A volt államtitkár, Gál András Levente a zánkai cégben felügyelő bizottsági tag.