Szilárda
-4 °C
3 °C

Ukrajna velünk is megtörténhet

2014.03.08. 13:00
Bajnai szerint Orbán Viktor addig hadakozott Brüsszellel, míg az egyik hátralépésénél beleült egy medve ölébe. Ez az orosz medve aztán viszi is magával, most éppen Krímbe. Mert ennek a medvének az egyik tappancsa éppen ott tapos. Egy éves születésnapját ünnepelte az Együtt-PM szombat délelőtt, ahol kiderült, hogy Ukrajna velünk is megtörténhet, Magyarországból is lehet szovjet utódállam.

Rövid volt az ünnep sajtónyilvános része, rövid beszédeket tartottak a felszólalók. A beszédekben szó volt Orbánról, a megnyerhető választásról, Ukrajnáról, Paksról, csodavárásról és félelemről. Akik felszólaltak: Bajnai Gordon, az Együtt - PM Szövetség vezetője, Szelényi Zsuzsanna, Szabó Rebeka, Szalóczy Géza és Pápa Levente képviselőjelöltek. Akiket a gyűlés előtt megszólaltattunk: Szabó Tímea, Bajnai Gordon, Juhász Péter, Gulyás József. Születésnapi torta is volt.

Gyulyás József szerint az MSZP ügyei megnehezítik a kormányváltást: 

Szelényi Zsuzsanna, volt fideszes képviselő beszélt először, aki szerint biztos nagy tapsot kapna, ha azt mondaná Orbán takarodj. Kétségtelen; már a feltételezésért is hatalmas tapsot kapott. Szelényi szerint pár éve még mindenki úgy gondolta, hogy semmi dolgunk keleten, de Orbán most kelet felé kötelezte el magát. „A Putyinok és Janukovicsok világa szövevényes. A paksi paktum olyan világba vezet, ahol bármikor elindulhatnak a lánctalpasok" - mondta. 

Szabó Tímea nem hisz a közvéleménykutatóknak:

Szabó Rebekától megtudtuk, hogy ő annyira aktív, és bátor, és kiáll mindazok jogaiért, akiket az Orbán rendszer eltapos, hogy fogdából megy haza karácsonyozni, de már indul is tovább földet foglalni, pert nyerni. Ráadásul ő összesen 236-szor szólalt fel a Parlamentben, ami bizony többszöröse annak, amennyiszer kormánypárti kihívója tette.

Ukrajna velünk is megtörténhet, Magyarországból is lehet szovjet utódállam.

− ezt már Bajnai Gordon mondta, akit hatalmas ováció fogadott. Bajnai szerint Orbán kormányzásának mindhárom pillére kidőlt Paksnál. A rezsiharc, hiszen Paks2-őt azért hívják így, mert kétszer olyan drága lesz az áram. A második az államadósság csökkentése: Moszkvában ebben az ügyben is aláírta a fegyverletételt. A harmadik a brüsszeli szabadságharc: Addig addig hadakozott, hogy az egyik hátralépésnél hirtelen egy medve karjaiban találta magát. És ez viszi magával, most épp Krímbe, ahol a medve egyik tappancsa tapos.

Bajnai szerint a valódi ellenfél nem Orbán, hanem:

De Bajnai frappánssága nem állt meg itt.

Szerinte az ország államadóssága háromszor háromezer milliárd forinttal nőtt: Egyszer a magánnyugdíjpénztárban lévő 3000 milliárd eltapsolása, másodszor a számszerűen kimutatott államadósság-növekedés, harmadszor pedig a 3000 milliárdos hitel felvételéről szóló megállapodás Putyinnal.

Ez a Fidesz igazi három csapása. A negyedik az lesz, hogy elcsapjuk ezt a csapnivaló kormányt.

Bajnai szerint a világ legrövidebb könyvei sorozat legfrissebb magyar kiadványai a Matolcsy jó gazdasági megoldásai, Simicska tiszta közbeszerzései, illetve Orbán jövőképe.

Amit ígért: Két kulcsos adórendszer visszahozása, ahol társadalom felső 8-9 százaléka magasabb kulccsal adózna. Negyedmillió munkahely megteremtése négy év alatt. A KLIK megszüntetése. Béke és nyugalom teremtése, amit persze csak erős mandátummal, a választásokon megszerzett győzelem után lehet biztosítani.

A félelemről pedig azt mondta: ha csak úgy megy, hát vegyünk fel egy narancssárga pólót, tegyünk ki egy Fidesz zászlót, tegyünk a zsebünkbe két narancsot, úgy menjünk el a szavazó helyiségbe. Aztán húzzuk magunkra a fülke függönyét és húzzuk megfelelő helyre azt az x-et. 

Isten óvja az Együttet, Isten legyen veletek!

− zárta beszédét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!