Rubovszky: Mesterházy falaz Simonnak

2014.03.10. 12:48

Az Országgyűlés mentelmi bizottságának álláspontja szerint, az a gyanú merül fel, hogy Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakióvezetője "falaz" a Simon-ügyben. Erről Rubovszky György, a bizottság KDNP-s elnöke beszélt a testület zárt ülése után.

A kormánypárti politikus elmondta, hogy Mesterházy Attila meghívásukra nem jelent meg a bizottság előtt. Mint mondta, "durva hangú, kioktató" levelet küldött, melyben közölte, hogy az ügyben az ügyészség nyomoz, a bizottságnak nincs joga ehhez, az ügyről pedig nincs új információja, ezért nem vesz részt az ülésen.

Rubovszky György azt mondta, a bizottsági ülésen felvetette, hogy ez a magatartás arra a gyanúra hívja fel a figyelmet, hogy "Mesterházy Attila vagy saját magának, vagy csak másoknak, de falaz az ügyben". Ezt az álláspontját a bizottság öt igen, egy nem szavazattal támogatta. Szerinte a szocialisták távolmaradása a bizottság üléséről a Simon-ügy kezdete óta, az össznépi falazás gyanúját erősíti.

Schiffer András (LMP) az ülésről távozóban azt mondta, a bizottságnak nincs lehetősége az elfogadott álláspontban gyanút megfogalmazni, vagyis nem lehet burkoltan bűncselekménnyel megvádolni valakit. Elmondta, ő ezzel az állásponttal nem értett egyet, mert semmilyen arra utaló adat nincs, hogy ez a pénz a szocialista párté lett volna. A politikus felháborítónak tartja ugyanakkor, hogy bizottsági tagok bojkottálják a testület munkáját.

Simon Gáborról február elején derült ki, hogy mintegy 240 millió forintnak megfelelő összeget tart egy ausztriai számlán, amelyről nem adott számot vagyonnyilatkozataiban.