Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rubovszky: Mesterházy falaz Simonnak

2014.03.10. 12:48

Az Országgyűlés mentelmi bizottságának álláspontja szerint, az a gyanú merül fel, hogy Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakióvezetője "falaz" a Simon-ügyben. Erről Rubovszky György, a bizottság KDNP-s elnöke beszélt a testület zárt ülése után.

A kormánypárti politikus elmondta, hogy Mesterházy Attila meghívásukra nem jelent meg a bizottság előtt. Mint mondta, "durva hangú, kioktató" levelet küldött, melyben közölte, hogy az ügyben az ügyészség nyomoz, a bizottságnak nincs joga ehhez, az ügyről pedig nincs új információja, ezért nem vesz részt az ülésen.

Rubovszky György azt mondta, a bizottsági ülésen felvetette, hogy ez a magatartás arra a gyanúra hívja fel a figyelmet, hogy "Mesterházy Attila vagy saját magának, vagy csak másoknak, de falaz az ügyben". Ezt az álláspontját a bizottság öt igen, egy nem szavazattal támogatta. Szerinte a szocialisták távolmaradása a bizottság üléséről a Simon-ügy kezdete óta, az össznépi falazás gyanúját erősíti.

Schiffer András (LMP) az ülésről távozóban azt mondta, a bizottságnak nincs lehetősége az elfogadott álláspontban gyanút megfogalmazni, vagyis nem lehet burkoltan bűncselekménnyel megvádolni valakit. Elmondta, ő ezzel az állásponttal nem értett egyet, mert semmilyen arra utaló adat nincs, hogy ez a pénz a szocialista párté lett volna. A politikus felháborítónak tartja ugyanakkor, hogy bizottsági tagok bojkottálják a testület munkáját.

Simon Gáborról február elején derült ki, hogy mintegy 240 millió forintnak megfelelő összeget tart egy ausztriai számlán, amelyről nem adott számot vagyonnyilatkozataiban.