Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mínusz 7 fokra ébredtek a bózsvaiak

2014.03.11. 10:08

Csípős volt a reggel az ország északkeleti részén,napkelte táján Sátoraljaújhelytől nem messze, Bózsván, valamint Szendrőládon is -7 fok alá csökkent a hőmérséklet - írja az Időkép. De amennyiben helyesek az értesüléseik, akkor az OMSZ Zabaron ma reggel -8,5 fokot mért.

A Bakonyban, illetve a Duna-Tisza közén volt reggel a leghidegebb, azokon a részeken, ahol a kajszibarack fákon már megjelentek a virágok - a fagy most alaposan megcincálhatta őket.

A csípős hajnal után viszont gyorsan melegedett az idő, a legtöbb helyen már plusz 10 fokos hőmérsékletet mértek.

Amennyiben az időjósok nem tévednek, ez lehetett Tél tábornok utolsó próbálkozása, a héten már nem kell kemény hajnali fagyokra számítani (-3 lesz a leghidegebb). Kedden akár 13-17 fokig is melegedhet az idő, de csodás napsütésre számíthatunk egészen péntek délutánig. Az Időkép szerint szombaton már megjelenhetnek felhők az égen, és a nyugatira forduló szél is feltámad, de a hőmérséklet nem esik vissza még ezen a napon. Szombat este érkezhet meg északnyugat felől egy hidegfront viharos északnyugati széllel, nyomában esővel, záporokkal, viszont úgy néz ki, hogy nagy területre kiterjedő jelentős csapadékot ez sem hoz majd.