Mínusz 7 fokra ébredtek a bózsvaiak

2014.03.11. 10:08

Csípős volt a reggel az ország északkeleti részén,napkelte táján Sátoraljaújhelytől nem messze, Bózsván, valamint Szendrőládon is -7 fok alá csökkent a hőmérséklet - írja az Időkép. De amennyiben helyesek az értesüléseik, akkor az OMSZ Zabaron ma reggel -8,5 fokot mért.

A Bakonyban, illetve a Duna-Tisza közén volt reggel a leghidegebb, azokon a részeken, ahol a kajszibarack fákon már megjelentek a virágok - a fagy most alaposan megcincálhatta őket.

A csípős hajnal után viszont gyorsan melegedett az idő, a legtöbb helyen már plusz 10 fokos hőmérsékletet mértek.

Amennyiben az időjósok nem tévednek, ez lehetett Tél tábornok utolsó próbálkozása, a héten már nem kell kemény hajnali fagyokra számítani (-3 lesz a leghidegebb). Kedden akár 13-17 fokig is melegedhet az idő, de csodás napsütésre számíthatunk egészen péntek délutánig. Az Időkép szerint szombaton már megjelenhetnek felhők az égen, és a nyugatira forduló szél is feltámad, de a hőmérséklet nem esik vissza még ezen a napon. Szombat este érkezhet meg északnyugat felől egy hidegfront viharos északnyugati széllel, nyomában esővel, záporokkal, viszont úgy néz ki, hogy nagy területre kiterjedő jelentős csapadékot ez sem hoz majd.