Olivér
4 °C
8 °C

Sztrájkol a baloldal legnagyobb internetes lapja

2014.03.11. 16:05 Módosítva: 2014-03-11 15:47:53
Hétfőn abbahagyta a hírszolgáltatást az Egyenlítő blog, a legolvasottabb MSZP-közeli internetes lap. A leállás oka, hogy az újságíróknak elegük lett a vezető szocialista politikusok folyamatos pressziójából, és abból, hogy csavaros politikai érdekeik miatt még a fideszes sztorik egy részét sem engedik megjelenni.

Kedves Olvasóink! Ismét türelmüket kérjük, blogunk működése átmenetileg szünetel

– ez a bejelentés fogadta hétfőn az Egyenlítő blog facebookos olvasóit.

A több mint 40 ezres Facebook-közönséggel rendelkező Egyenlítő TV most nem műszaki okokból állt le. A baloldali blog határozatlan időre szóló hírszolgáltatási stopja leginkább sajátos sztrájkként értelmezhető.

Az Index információi szerint a munkatársaknak abból lett elegük, hogy vezető budapesti szocialista politikusok rendszeresen beleszóltak a lap működésébe, és egyre erősebb nyomást gyakoroltak a lapra. Tavaly nyáron került nyilvánosságra a blog szerzőinek belső levelezése, amiből kiderült, hogy MSZP-s politikusok, többek között Török Zsolt akkori pártszóvivő adott utasításokat a blog munkatársainak. Török jelenleg a blog impresszumában mint „főparancsnok" szerepel.

Forrásaink szerint az egyenlítősők számára az volt a legfelháborítóbb, hogy az MSZP-ből érkező instrukciók az utóbbi időben már a Fideszt érintő témák megjelenését is akadályozták. Védett fideszesnek számított többek között Rogán Antal frakcióvezető és V. kerületi polgármester, Tarlós István főpolgármester, Pető György FBI-vezető. A róluk szóló cikkeknek, posztoknak különösen erős szűrőn kellett átmenniük.

A budapesti kormánypárt-ellenzék összefonódásról a párt és a munkatársak között már belső viták is zajlottak, de ezekben mindig a nyíltságot képviselők maradtak alul, mondta forrásunk. A lapnál ezek után az a vélemény alakult ki, hogy a fővárosi szocialisták hozzáállása miatt valódi kampány ki sem alakulhatott a baloldalon.

Megkerestük Németh Gábort, az Egyenlítő alapító-szerkesztőjét, ő azonban nem akarta kommentálni az Index értesüléseit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?