Ödön
2 °C
11 °C

A szülők elutasították a műtétet, rendőrök vitték kórházba a lányt

2014.03.12. 10:57

Vakbélgyulladás miatt azonnal műteni kellett volna egy 14 éves lányt a szegedi klinikán, de ő hisztizni kezdett, és elszökött. A lányt az apja találta meg a Tisza-parton; hazavitte, majd az orvosok többszöri kérésére sem volt hajlandó visszavinni a kórházba, noha a kislány állapota közel volt az életveszélyeshez, írja a Police.hu

Az orvosok hiába győzködték a műtét szükségességéről a lány szüleit, ők hajthatatlanok voltak, és azt állították, hogy a kislányuk jól van.  A gyereket korábban a nagymama kísérte be a kórházba a panaszai miatt.

A klinika végül értesítette a szegedi rendőröket, akik elmentek  gyerekért, de a szülők még ekkor sem akarták elengedni. Az apa csak azután engedte beszállni a lányt a mentőbe, hogy a rendőrök kényszerintézkedéssel fenyegették meg. 

A kórházban végül hosszas győzködés után beleegyeztek a műtétbe, amely nélkül az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint életveszélyes állapot kialakulására is számítani lehetett volna. A kislányon sikeresen elvégezték a műtétet, azóta felépült.

A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt kihallgatta a lány szüleit, vádemelést javasolnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?