A szülők elutasították a műtétet, rendőrök vitték kórházba a lányt

2014.03.12. 10:57

Vakbélgyulladás miatt azonnal műteni kellett volna egy 14 éves lányt a szegedi klinikán, de ő hisztizni kezdett, és elszökött. A lányt az apja találta meg a Tisza-parton; hazavitte, majd az orvosok többszöri kérésére sem volt hajlandó visszavinni a kórházba, noha a kislány állapota közel volt az életveszélyeshez, írja a Police.hu

Az orvosok hiába győzködték a műtét szükségességéről a lány szüleit, ők hajthatatlanok voltak, és azt állították, hogy a kislányuk jól van.  A gyereket korábban a nagymama kísérte be a kórházba a panaszai miatt.

A klinika végül értesítette a szegedi rendőröket, akik elmentek  gyerekért, de a szülők még ekkor sem akarták elengedni. Az apa csak azután engedte beszállni a lányt a mentőbe, hogy a rendőrök kényszerintézkedéssel fenyegették meg. 

A kórházban végül hosszas győzködés után beleegyeztek a műtétbe, amely nélkül az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint életveszélyes állapot kialakulására is számítani lehetett volna. A kislányon sikeresen elvégezték a műtétet, azóta felépült.

A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt kihallgatta a lány szüleit, vádemelést javasolnak.