Egész Szeged kereste az idős pumit

2014.03.12. 10:00

Egy hónap után került elő Baba, a 16 éves pumikeverék, aki egy újszegedi család udvarából tűnt el. A rosszul halló és látó kutyát a helyi lap, a városi tévé, állatvédők, taxisok és postások is keresték. Gazdája nagyon féltette, mivel a kutyát egész életében szobakutyának tartották, ezért nehezen tájékozódott.

03 gazdi kezeben
Fotó: Szegedma.hu

“Egész Szeged összefogott azért, hogy a kutyus előkerüljön, amiért nagyon hálásak vagyunk. Rengeteg telefont kaptunk, sokan látni vélték, de nem tudták megfogni” – nyilatkozta a Szegedma.hu-nak a kutya gazdájja, aki szerint szombat éjszaka érkezett a hívás, amire vártak.

Babára Újszentiván és Tiszasziget között, az út szélén botorkálva akadt rá egy pár. Rendkívül soványan, sebesülésekkel és bogánccsal a szőrében találták meg, de az elmúlt pár napban sokat javult az állapota.

Nemrégiben Debrecenben került elő a csodával határos módon egy kutya. Max hét évvel ezelőtt szökött meg, plakátokon, hirdetésekben keresték, hiába. Most 35 kilométerrel messzebb, a berettyóújfalui kórház előtt találta meg egy rendőrnő, aki értesítette az állatvédőket. A németjuhászt a chipje alapján azonosította az állatorvos, így került vissza korábbi gazdáihoz.