Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egész Szeged kereste az idős pumit

2014.03.12. 10:00

Egy hónap után került elő Baba, a 16 éves pumikeverék, aki egy újszegedi család udvarából tűnt el. A rosszul halló és látó kutyát a helyi lap, a városi tévé, állatvédők, taxisok és postások is keresték. Gazdája nagyon féltette, mivel a kutyát egész életében szobakutyának tartották, ezért nehezen tájékozódott.

03 gazdi kezeben
Fotó: Szegedma.hu

“Egész Szeged összefogott azért, hogy a kutyus előkerüljön, amiért nagyon hálásak vagyunk. Rengeteg telefont kaptunk, sokan látni vélték, de nem tudták megfogni” – nyilatkozta a Szegedma.hu-nak a kutya gazdájja, aki szerint szombat éjszaka érkezett a hívás, amire vártak.

Babára Újszentiván és Tiszasziget között, az út szélén botorkálva akadt rá egy pár. Rendkívül soványan, sebesülésekkel és bogánccsal a szőrében találták meg, de az elmúlt pár napban sokat javult az állapota.

Nemrégiben Debrecenben került elő a csodával határos módon egy kutya. Max hét évvel ezelőtt szökött meg, plakátokon, hirdetésekben keresték, hiába. Most 35 kilométerrel messzebb, a berettyóújfalui kórház előtt találta meg egy rendőrnő, aki értesítette az állatvédőket. A németjuhászt a chipje alapján azonosította az állatorvos, így került vissza korábbi gazdáihoz.